DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Ez volt Leclerc kedvenc versenye 2022-ben

A kellemetlen emlékekből bővebben akadt idén Charles Leclerc számára, ám azért kijutott a jóból is a Ferrari versenyzőjének.

Nagyszerűen kezdte meg a 2022-es esztendőt mind Charles Leclerc, mind a Ferrari, hiszen a szezonnyitón kettős győzelmet arattak az olaszok, majd Leclerc Szaúd-Arábiában második lett, végül Ausztráliában ismét a monacói állhatott a dobogó legfelső fokára.

A kezdeti lendület aztán gyorsan alábbhagyott, megérkeztek a stratégiai melléfogások, a műszaki problémák és persze a Red Bull is, s a szezon hátralévő részében már csak egyetlen versenyen intette le elsőként a kockás zászló Leclerc-t, ami neki személy szerint a kedvenc győzelme volt a három közül.



„A kedvencem egyértelműen Ausztria” – idézi Leclerc-t a Racing News 365. „Rendkívül élveztem, főleg azt követően, hogy az elmúlt versenyek nem épp a mi szánk íze szerint alakultak. Jól kezeltük az abroncsokat, már a rajttól kezdve kiváló volt a tempónk, szóval aznap nagyon jól éreztem magam az autóban.”

 

A Ferrari F1-75 csak egy körön volt gyors

A három futamgyőzelem mellett kilenc pole-pozíciót szerzett Leclerc – idén a legtöbbet –, ami szintén azt mutatja, hogy megtörtént az előrelépés a Scuderiánál, azonban nem tudták kihozni az autónól a maximumot a versenynapokon.

„Azt gondolom, hogy új gumikon és kevés üzemanyaggal nagyon erős autónk volt idén, de vasárnaponként már többször csak szenvedtünk, különösen a gumikopással. Nem találtuk a megfelelő egyensúlyt és beállításokat annak érdekében, hogy jobban kezeljük az abroncsokat a versenyeken, ennek pedig sokszor meg is fizettük az árát.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: