DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

A McLaren tárt karokkal várja vissza Ricciardót

Nem alakult a legjobban Daniel Ricciardo és a McLaren kapcsolata, és még annál is csúnyábban végződött.

Egy évvel szerződése lejárta előtt közös megegyezéssel szakított Daniel Ricciardo és a McLaren Formula-1-es csapata, miután az ausztrál nem tudta hozni az elvárt teljesítményt, ráadásul csapattársától, Lando Norristól is nagyon csúnyán kikapott mindkét közös évükben.

 

Örök rejtély marad Ricciardo gyengélkedése

„Nehéz döntés volt, hiszen mind szeretjük Danielt” – nyilatkozta a Racernek Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója. „A lelkesedése és a jókedve sokszor dobta fel a hangulatunkat a garázsban, a csapatrádióban, vagy a megbeszéléseken, de néha a dolgok nem alakultak jól. Örök rejtély marad, miért volt ez így, hiszen a tehetsége egyértelműen megvan, ezt Monzában meg is mutatta. Nyolc versenyt nyert, és Monzában sem azért győzött, mert a rajt után mindenki kipergett előle, hanem már az egyes kanyarban elsőként fordult el.”



Brown elismerte, hogy frusztráló volt mindannyiuk számára az elmúlt két esztendő, de a monzai győzelem három évtizedes motorsport-pályafutása legszebb emléke a mai napig.

 

A McLarennél nyitva lesz az ajtó

„A monzai emlékek miatt mindig hálával tartozunk majd Danielnek. Remélem, hogy láthatjuk még őt a rajtrácson, hiszen neki is ez a legfőbb vágya, de ha valamely másik szériában szeretne versenyezni, az ajtó mindig nyitva áll majd előtte a McLarennél, mert imádnám, ha újra együtt versenyezhetnénk.”

Zak Brown ezt követően kitért a Ricciardót leváltó honfitársra, Oscar Piastrira is: „Úgy hisszük, Oscar nagyszerű versenyzővé fog válni. Ha megnézzük, mennyire a karrierje elején tart még, s mégis mennyi bajnokságot nyert már az adott szériákban eltöltött első szezonjában, az arra enged következtetni, hogy különleges pilótával van dolgunk. Úgy érezzük, hogy Lando tapasztalatával és Oscar fiatalos lendületével tökéletes párost alkotnak.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: