DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„A Mercedes ott lesz” – Leclerc három topcsapattal számol, mástól nem vár nagy ugrást

A Ferrari monacói F1-es pilótája biztos benne, hogy a Mercedes vb-esélyes lesz 2023-ban, ő már látta ennek jeleit, másnál viszont nem tapasztalt hasonlót.

Az FIA év végi díjátadó gáláján beszélt arról Charles Leclerc, hogy miért bizakodó a 2023-as szezont illetően: szerinte megfelelő munkát végeznek, idén is azt végeztek, megtalálták, hogy mik voltak a problémák, és úgy érzi, hogy jól felkészülnek a következő idényre. Egyúttal azt is hozzátette, hogy voltak már hasonló helyzetben, 2020 végén is nagy lépést kellett megtenniük egy csalódást keltő szezon után, amit akkor képesek voltak megtenni.

Ami viszont a vb-címért zajló harcot illeti: úgy érzi, hogy a Mercedesszel számolni kell majd a csatában, bár más istállóról nem gondolja, hogy fel tud zárkózni a mezőny elejére.

f1-ferrari-mercedes



„Úgy gondolom, hogy a Mercedes ott lesz a világbajnokságért zajló harcban. Annak nem láttam jelét, hogy bármelyik másik csapat csatlakozhasson a top háromhoz, de az egyértelmű, hogy a Mercedes ott lesz a csatában egy nagyon erős autóval” – mondta Formula.hu részvételével zajló eseményen Leclerc.

„Azt már láthattuk, hogy milyen sokat fejlődtek az év közben az első futamtól az utolsóig. Szerintem megértették, hogy mit csináltak rosszul az autójukkal, és normál esetben ez azt jelzi, hogy javulni fognak. Remélhetőleg egy háromcsapatos csata lesz ebből. Én örülnék ennek, de nem csak én, szerintem mindenki. Minél több hasonló teljesítmény autó küzd, annál boldogabbak a pilóták, mert ettől lesz érdekes.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: