DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Rosberg: Mick számára 2024 jelenti az utolsó esélyt az F1-es visszatérésre

A 2016-os világbajnok nehezen tudja elképzelni Mick Schumacher visszatérését 2024 után, a Mercedes azonban jó opciót jelenthet ifjú honfitársa számára.

Két év után távozni kényszerült a Haas csapatától Mick Schumacher, az ifjú német azonban 2023-ban is marad a paddockban, hiszen a Mercedes újdonsült tartalékpilótájaként minden versenyhétvégén jelen lesz Toto Wolff oldalán. A csillagosok korábbi versenyzője, Nico Rosberg szerint a Mercedes mentőöve remek esélyeket kínálhat Schumachernek a visszatérésre, 2024 azonban kulcsfontosságú lesz ebből a szempontból, hiszen azt követően végleg bezárulhatnak az F1 kapui Michael Schumacher fia előtt.

„A Mercedes tartalékversenyzői pozíciója egy jó opció az F1-ben maradásra, valamint a 2024-es visszatérési esélyek életben tartására, mindazonáltal szüksége lesz egy szponzorra is, aki pénzügyileg is támogatja őt ebben. Ha ez nem valósul meg 2024-ben, akkor véleményem szerint számára véget ér az F1-es fejezet” – festett sötét jövőképet Rosberg az AvD Motor & Sport magazinnak adott interjújában. A 2016-os világbajnok szerint azonban rengeteg egyéb sorozat van, ahol nagyon szívesen látnák Schumachert. „Több remek opciója is lenne: ott van a DTM, Formula-E, vagy az IndyCar. Mind nagyszerű széria, ahol nagyon örülnének egy hozzá hasonló tehetségnek, ő pedig remekül érezhetné magát ezekben a sorozatokban.”



 

Magnussen csapott le a lehetőségekre a Haasnál

A 23 nagydíjgyőzelemmel a zsebében visszavonuló Rosberg beszédesnek találja, hogy a Haas csapatánál mindig Kevin Magnussen tudott élni a nagy lehetőségeket tartogató esélyekkel. „Nagyszerű volt Mick Schumachert látni a rajtrácson és figyelemmel követni a teljesítményét a legmagasabb szinten. Sajnos azonban nehézségekkel találta szemben magát, ugyanis sokszor az övé volt a legrosszabb autó, így pedig nehéz kimagaslót produkálni. Mindazonáltal elsősorban Kevin Magnussenhez kell viszonyítanunk a teljesítményét, ebben a tekintetben pedig észrevehető, hogy hiányzott tőle a következetesség, Magnussen ugyanis mindig ki tudta hozni a maximumot, amikor az autó nagyobb dolgokra volt képes. Micknél azonban hiányoztak ezek a kiugró teljesítmények, most pedig sajnos egy időre szünetelni fog a karrierje” – zárta gondolatait Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: