DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez motivált, Bottas új hajat villantott, változhatnak a büntetések – szombati hírek

Új büntetési rendszert vezethetnek be az F1-ben, Perez világbajnok lenne, az Aston Martin pedig letett a saját motor ötletéről. Ezek voltak december 3. legfontosabb hírei.

Nem tudott idén futamot nyerni Lewis Hamilton, amivel megszakadt egy szép sorozat, hiszen a brit versenyző eddig minden szezonjában legalább egyszer a dobogó tetejére állhatott. Bár ez az év nem alakult számára túl jól a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint ettől függetlenül a hétszeres világbajnok hamarosan ismét visszatérhet az élre. A részletek itt.

Hasonlóan Markóhoz, Hamilton teljesítményéről George Russell is ejtett pár szót, ám a Mercedes versenyzője inkább a sikertelenség okait firtatta, mivel véleménye szerint honfitársa kevésbé érzett rá az idei versenygépükre.

Hamilton mellett Sergio Perez is elégedetlen lehet az idei szezonjával, ám a motiváltsággal abszolút nincs gond a mexikóinál sem. Az osztrák istálló versenyzője ugyanis egy rövid interjúban elárulta, jövőre harcba szállna a világbajnoki címért és már azt is tudja, mire lesz szüksége ehhez. A versenyző szavait itt olvashatják.



Míg Pereznek és Hamiltonnak nem jött ki a lépés, Max Verstappen abszolút nem panaszkodhatott. A holland fantasztikus formában volt és dominált idén, ennek ellenére Zak Brown, a McLaren elnök-vezérigazgatója szerint nem volt unalmasnak mondható az idei év.

Fontos dolgokról beszéltek az Aston Martin és a Williams alakulatainál is. Előbbinél elismerték, hogy már nem terveznek saját erőforrásokat gyártani, habár korábban felvetődött ez az ötlet, míg a grovie-i csapat számára egy jelentős összeget kell kifizessen korábbi támogatójuk.

Szintén lényeges bejelentések érkeztek Németországból is, ahol hivatalosan is bejelentették, hogy az ADAC veszi át a DTM promóteri teendőit, de sajnos arra is fény derült, hogy a helyi Formula-4-es bajnokság megszűnik. Utóbbiról itt írtunk.

Szombaton az is kiderült, hogy az F1 részéről már dolgoznak egy egészen új büntetési modellen a motorcserék miatt. A jövőben nem rajtbüntetésekkel szankcionálnának, hanem a verseny közben osztanák ki az ezért járó tételeket. A részleteket itt tudják áttekinteni a kedves olvasók.

 

A nap egyik legmókásabb videója Valtteri Bottashoz köthető, aki egészen új hajat vágatott magának, ezt pedig dokumentálták is, így a rajongókkal is megosztották mindezt. A videóért ide kell kattintani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: