DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko szerint Hamilton visszatérhet az élre

Először zárt úgy egy F1-es szezont Lewis Hamilton karrierje során, hogy nem szerzett futamgyőzelmet, de Helmut Marko nem aggódik miatta. A Red Bull tanácsadója szerint hamarosan ismét nyerni fog.

2007-ben mutatkozhatott be a Formula-1-ben Lewis Hamilton a McLaren csapatánál, amellyel egy vb-címet szerzett, majd később a Mercedesnél érte el legnagyobb sikereit. A német márkával 2014 óta hatszor jutott el a csúcsra, az évek alatt pedig mindig nyert legalább egy futamot az egyes idények során.

Ebből a szempontból a 2013-as év volt számára az eddigi leggyengébb, ahol csak a Hungaroringen állhatott fel a dobogó legfelső fokára, idén azonban ennél is rosszabbul alakultak a dolgok, hiszen egy futamgyőzelem sem jött össze a számára. Ez az időszak azonban nem fog sokáig tartani Helmut Marko szerint, aki úgy véli, a Mercedes jövőre erősebbé válik majd, Hamilton pedig nagy segítségükre lesz a következő szezonban.

„A Ferrari erős, de a Mercedes még ennél is erősebb lesz mindent egybevetve, különösen azért, mert egy olyan versenyzővel rendelkeznek, mint Lewis Hamilton. Ő még mindig egy csúcspilóta. Igaz, hogy a Ferrarinak is van egy nagyon jó versenyzője Charles Leclerc személyében, de ő még mindig sokat hibázik” – mondta el a Sport Bildnek.



Marko nem lát sok esélyt arra, hogy Hamilton jövőre is győzelem nélkül maradjon. Úgy látja, folyamatosan fejlődnek a riválisok, ugyanakkor nem aggódik túlzottan amiatt, hogy elveszítenék a vezető pozíciójukat.

„Attól tartok, hogy erre nincs túl sok esély. A Mercedes az év során felküzdötte magát hozzánk. Még nincsenek egy szinten velünk, de több szélcsatornában töltött idejük van az autó fejlesztésére. Persze nem aggódom túlságosan, mivel jó úton haladunk 2023-ra és nálunk van a mezőny legjobb pilótája” – utalt Max Verstappenre a tapasztalt szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: