DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bajnokot avattak a WTCR-ben, Binotto egyre nagyobb bajban - szombat

Mikel Azcona szerezte meg a WTCR történetének utolsó bajnoki címét, Binotto lába alatt egyre forróbb a talaj, Verstappen pedig azt kívánja, bárcsak el sem ment volna Ricciardo a Red Bulltól. Szombati hírösszefoglaló.

November utolsó szombatjának legszakmaibb híre egyértelműen Mikel Azcona sikere, aki a WTCR történetének utolsó bajnoka lett, úgy, hogy gyakorlatilag még el sem kezdődött a versenyhétvége. Ide kattintva elolvashatjátok, miként lehetséges ez, valamint az időmérő végeredményét is megtekinthetitek.

Kapós pilótaként hagyta el az energiaitalos gárdát négy évvel ezelőtt a népszerű ausztrál, most pedig örülhet annak is, hogy harmadik számú versenyzőként állást kapott az F1-ben. Verstappen szerint Ricciardo részéről hiba volt eligazolni a Red Bulltól. Az ausztrál eddigi csapattársa, Lando Norris pedig elégedetlen a 2022-es eredményekkel, jövőre jobb autót szeretne a McLarentől.



Miközben Logan Sargeant fiatalos lendületet hoz majd a csapathoz, a Williams főnöke szerint sokat kell tanulnia az első évében az ifjú amerikainak. Jost Capito azt is elárulta, hogy már a szezon közepén eldöntötték, hogy Sargeant érkezik majd Nicholas Latifi helyére.

Két korábbi világbajnok, Jacques Villeneuve és Mika Hakkinen is szót ejtett Sebastian Vettel visszavonulásáról. A kanadai szerint megeshet, hogy ilyen vagy olyan szerepkörben Vettel egyszer még visszatér. Eközben először vezethette hivatalosan jövő évi csapatának autóját a McLarenben debütáló Oscar Piastri, aki a szezon utáni Abu Dhabi teszten tapasztaltakról beszélt bővebben. Ezt ide kattintva olvashatjátok.

A legizgalmasabb hírek pedig a Ferrari háza tájáról érkeznek a napokban, ahol Mattia Binotto napjai meg lehetnek számlálva. Erre engednek következtetni a Scuderia vezérigazgatójának, Benedetto Vignának a szavai is, aki elégedetlen az idei végeredménnyel. A csapat egyik pilótája, Carlos Sainz ugyanakkor kissé védelmébe vette közvetlen főnökét.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: