DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 27. hétfő
F1

Verstappen: Ricciardónak el sem kellett volna mennie tőlünk

Kapós pilótaként hagyta el az energiaitalos gárdát négy évvel ezelőtt a népszerű ausztrál, most pedig örülhet annak is, hogy harmadik számú versenyzőként állást kapott az F1-ben.

Senki nem gondolhatta előre, milyen negatív fordulatot vesz Daniel Ricciardo karrierje 2018 után. Amikor Verstappen 2016-ban hirtelen felkerült év közben a Red Bullhoz, ugyan rögtön megnyerte első versenyét, de összességében Ricciardo még sokkal megbízhatóbb és megfontoltabb volt nála. Többnyire egymás tempóját hozták, ám a harmadik közös szezonban már kezdett kikristályosodni, hogy a csapat inkább a hollandra kezd építeni.

Így is teljesen váratlanul ért mindenkit nyáron, hogy Ricciardo bejelentette, elfogadja a Renault ajánlatát és elhagyja a Red Bullt. A franciáknál két viszonylag sikeres év következett, mert bár az autó nem tartozott az élmezőnyhöz, az ausztrál többször is nagyot villantott vele, beleértve két dobogós helyezést is, 2020-ban az összetett ötödik helyére repült előre a Renault-val, ami pazar teljesítménynek számított.

Ezután jött a McLaren-Mercedes, mindenki nagy reményeket fűzött a közös munkához, de ehelyett nagyon csúnya lebőgés lett a vége. Bár érdekes módon futamot még így is csak Daniel Ricciardo tudott nyerni még tavaly, de összességében rettentő látványosan lemaradt Lando Norristól csapaton belül, idén még jobban, mint 2021-ben.

Verstappen szerint Ricciardónak maradnia kellett volna náluk 2018-ban


A néhány éve még kapós ausztrál így ülés nélkül maradt a jövő szezonra és a Red Bull tartalékpilótai szerződése miatt nem kerül ki teljesen a látókörből. „Nagyon jó a sportág számára, hogy nem kell teljesen nélkülöznünk Daniel Ricciardót. De sajnos azt is jól tudjuk, hogy a Formula-1-ben furcsán értékelnek egy-egy pilótát. Mindenki csak annyira jó, amennyire az utolsó versenye” – ecsetelte véleményét Max Verstappen a Formula1.nl szakoldalnak.

„Sokkal jobb lett volna Daniel számára, ha a Red Bullnál maradt volna, akkor is, amikor eldöntötte, hogy távozik és belevág egy új kalandba. Beszéltem erről Ricciardóval és elárulta, hogy 2018-ban elkezdte eléggé kényelmetlenül érezni magát a Red Bullnál.”

„De a távozás helyett inkább meg kellett volna beszélnie ezt az egészet a csapattal. Sajnos azonban így alakult, elhagyta a gárdát. Pedig a Red Bull nagyon szerette volna megtartani őt, de sajnos akkor már késő volt” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: