DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norris: Egyetlen dobogó nem elég számomra

A McLaren pilótája az imolai pódium ellenére sem elégedett csapata idei teljesítményével, hiszen a többi versenyhétvégén esélye sem volt a pezsgőzésre. A brit nagyobb reményeket táplál 2023-ra.

Az előző évekhez képest némileg a háttérbe szorult ugyan, de a 2022-es szezonban is szenzációs teljesítménnyel rukkolt elő Lando Norris, hiszen az egyéni pontverseny hetedik helyén végzett 122 ponttal, emellett pedig a McLaren 23 éves pilótája volt az egyetlen, aki a Red Bull, Ferrari, Mercedes hármas versenyzői mellett dobogóra állhatott, a britet ugyanis a szezon negyedik versenyhétvégéjén, Imolában a harmadik helyen intette le a kockás zászló. Az egyszeri eredmény azonban nem tölti el elégedettséggel Norrist, szerinte ez ugyanis sokkal inkább a szerencsének volt köszönhető, semmint az MCL36-os teljesítményének.

„Egy dobogó mindig jelentőséggel bír, akár számomra, akár a csapat számára, de egy pódium nem elég. Az olyan érzést kelt, mintha csak szerencsénk lett volna, miközben mi azt szeretnénk elérni, hogy mindig eséllyel szálljunk harcba a dobogóért. Megérdemeljük, hogy ott legyünk, de egyszerűen nem volt meg a gyorsaságunk ahhoz, hogy többször odakerüljünk. Azon a hétvégén sokkal előrébb voltunk annál, amit valójában érdemeltünk volna. Egy alkalom nem elég számomra, ez pedig azt mutatja, hogy a csapat nem végzett elég jó munkát, ami főleg az autónkra vezethető vissza. Jelenleg mindenki keményen dolgozik, mert tisztában vagyunk ezzel, szóval nem hat újdonságként” – idézi Norrist a RaceFans.



A 2022-ben negyedik F1-es szezonját teljesítő brit ismét megsemmisítő csapást mért nagynevű csapattársára, Daniel Ricciardóra, valamint a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon a leggyorsabb kör is Norris neve mellé került. „Tudjuk, hogy kemény idényen vagyunk túl, amiben voltunk fent és lent is. Voltak az Abu Dhabihoz hasonló hétvégék, melyeken nagyon gyorsak voltunk, valamint a Brazília jellegű versenyek, ami az egyik legrosszabb volt a szezonban számunkra, tehát az utolsó két versenyen voltunk talán a legmagasabban és a legmélyebben is. Sok dolgot kell megértenünk és megtanulnunk, mert jövőre előrébb kell lépnünk” – tette egyértelművé céljait Norris.

A McLaren reménysége 2023-ban új csapattárssal az oldalán küzdhet majd a dobogókért, hiszen a gyenge eredmények következtében távozó Ricciardót az Alpine-tól elcsábított Oscar Piastri váltja majd a wokingiak színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: