DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz Binottóról: Róma sem egy nap alatt épült

Elmondta véleményét a Mattia Binotto távozásával kapcsolatos pletykákról a Scuderia spanyol versenyzője, aki azonban nem ment bele olyan kérdésekbe, hogy mit szeretne, vagy éppen mit nem.

A minap a Formula.hu értesüléseit megerősítették az olasz lapok hírei, hiszen arról számoltunk be, hogy bármikor bejelentheti a Ferrari Mattia Binotto távozását. Bár sokan szeretnék, hogy távozzon a svájci-olasz szakember, Sainz úgy véli, nem szabad elfelejteni azt sem, honnan került az idei pozíciójába a Ferrari.

„Nem fogok belemenni olyan dolgokba, hogy én mit szeretnék, vagy mi lenne jó számomra” – kezdte a spanyol a Sky Sportsnak adott interjúban. „Én is tapasztaltam már, milyen ebben a helyzetben lenni, s csak annyit mondhatok, hogy Róma sem egy nap alatt épült fel és azt is vegyük számításba, hogy honnan indult ez a csapat” – utalt Sainz a gyenge 2021-es szezonra.

Sok volt a megbízhatósági probléma is a Ferrarinál


„Hatalmasat léptünk előre az elmúlt szezonban, az ajtók mögött pedig nagyon is önkritikusok vagyunk, még akkor is, ha a külvilág felé azt tolmácsoljuk, hogy egy csapat vagyunk és mindenki kiáll a másikért. Szerintem jó munkát végzünk, ugyanakkor rengeteg hibát vétettünk, így szeretnénk jobb csapattá válni. Viszont ez nem megy egyik pillanatról a másikra.”

A spanyol szerint a szezon második felére feljavultak a stratégiai és egyéb döntéseket illetően, ám lemaradtak a Red Bull-lal szemben a fejlesztési versenyben, sőz, még a Mercedes is ott loholt a nyakukon az utolsó versenyeken.

 

Miben fejlődhetnének?

 

„Jövőre a versenyek kivitelezésében egyértelműen jobbá kell válnunk, legyen szó itt akár az én gyenge versenyeimről az év elején. A másik dolog pedig egyértelműen a stratégia. A megfelelő célokat kell kitűznünk magunk elé vasárnaponként és a jó gumikat kell használnunk a versenyen. Ami pedig a fejlesztéseket illeti, itt is jobban kell összpontosítanunk, ha jövőre le akarjuk győzni a Mercedest és a Red Bullt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: