DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hétfő: Leclerc az F2-ben, teljes a 2023-as mezőny, Raikkönen búcsúzkodott

Hülkenberg és Magnussen elásták a csatabárdot, teljessé vált a 2023-as mezőny, Raikkönen búcsúzott Vetteltől és itt a tesztfelállás is. Íme, a legfontosabb hírek a hétfői napról.

Kezdjük is a nap legfontosabb hírével: miután megőrizte az F1-es szuperlicenszt érő helyét a Formula-2-es tabellán, már csak formalitás volt, de hétfő délután meg is erősítették, hogy Logan Sargeant lesz Alexander Albon társa 2023-ban a Williamsnél. Ezzel együtt teljessé is vált a 2023-as mezőny. Mutatjuk egy helyen az összes csapat régi-új felállását!

Az átigazolók és az újoncok először próbálhatják ki új csapatuk autóit, míg néhány fiatal is lehetőséget kap a szezon utáni teszten, a fő hangsúly azonban a Pirelli 2023-as abroncsain lesz. Ide kattintva megnézhetitek, ki tesztel és mit a keddi teszten.



Kimi Raikkönen is megemlékezett a visszavonuló Sebastian Vettelről: „Irány a visszavonulás! Gratulálok a remek pályafutáshoz, Seb!” – írta Kimi Raikkönen hivatalos Instagram-oldalán. Túl magvas gondolatokat nem szánt Vettel búcsújára, aki csak egy évvel maradt tovább a sportban nála – de nem is feledkezett meg az alkalomról, ami figyelemreméltó gesztus tőle, tekintve, hogy az egész évben ez volt egyetlen F1-es jellegű posztja.

Carlos Sainz és Lewis Hamilton egymásra talált a szezonzáró első körében. A spanyol szerint egész versenyét meghatározta az első körben történt incidens – pofátlannak nevezi a húzást, de nem haragszik Hamiltonra, fordított esetben ő is ugyanígy trükközött volna, míg Schumacher úgy érzi, fog még az F1-ben versenyezni, aki számára koccanást és büntetést hozott a szezonzáró, azonban a Haastól való elküldése ellenére is optimista azzal kapcsolatban, hogy nem ért még véget számára az F1-es kaland.

Két F2-es versenyzői bejelentés is történt hétfőn, a sorozat Abu Dhabi szezonzárója után. A DAMS közölte, hogy egyik versenyzője 2023-ban a Ferrari-akadémista Arthur Leclerc lesz, aki a Formula-3-ból lép fel. A kisebbik Leclerc két szezont töltött az alsóbb szériában három futamgyőzelemmel, az idei évet hatodikként zárta a pontversenyben, de féltávnál még a bajnoki cím esélyesének tűnt. Szintén ma erősítette meg a Prema, hogy Frederik Vesti csatlakozik a csapathoz.

 Nico Hülkenberget választotta a Haas 2023-ra Mick Schumacherrel szemben, így ő lesz Kevin Magnussen csapattársa, akivel azonban nem mindig ápoltak tökéletes kapcsolatot. Mára elásták a csatabárdot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: