DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher magabiztos: „Nem éreztem az utolsó versenyemnek”

Koccanást és büntetést hozott a szezonzáró Mick Schumacher számára, aki a Haastól való elküldése ellenére is optimista azzal kapcsolatban, hogy nem ért még véget számára az F1-es kaland.

Nem alakult a legjobban Mick Schumacher számára a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj: mindössze a 16. helyen értékelték, miután még egy öt másodperces büntetést is összeszedett a hozzá hasonlóan a mezőnyből távozni kényszerülő Nicholas Latifivel történt ütközése miatt. A két pilóta az 5-ös kanyarban ért össze: Schumacher hátulról koccolta meg a Williamst. A felügyelők a Haas-pilótát látták vétkesnek a kontaktban, a német azonban nem feltétlenül értett egyet ezzel:

„Összességében ezekkel az autókkal gyakran nem teljesen érzékeljük, mi történik az autó körül, a gumik és a kormánykerék ott van az arcunkban” – mutatott rá a pilóta, akit a PlanetF1.com idéz. „Úgy gondolom, elfékezte magát, szélesre sodródott, aztán visszatért az ívre, amire nem számítottam. Egyszerűen csak frusztráló ez végső soron. Így is sikerült futnom néhány jó kört, de a végére a gumik is elfogytak, szóval összességében frusztráló volt, nem a legjobb.”

schumacher-haas-abudhabi_1



Mindenesetre Schumacher így búcsúzott egyelőre a Formula-1-től, a fiatal versenyző azonban magabiztosan beszélt arról, hogy lehet még számára visszaút a száguldó cirkuszba – legalábbis így nyilatkozott, amikor arról kérdezték, másnak érződött-e a futam számára:

„Meglepődtem, mert nem érződött úgy, hogy ez lenne a szezon utolsó futama vagy az én utolsó versenyem. Már azon jár az agyam, hogy 2024-ben visszatérjek, ha már nem hamarabb 2023-ban. Nem mondanám, hogy úgy érzem, hogy olyan helyzetben vagyok, hogy egészéves ülést kapjak, de magabiztos vagyok annak kapcsán, hogy valamit kaphatok. Úgy érzem, megmutattam a tempómat, és tudom, hogy sokan elégedettek a fejlődésemmel.”

Schumacher nem igazán beszélt a teszt- és tartalékversenyzői lehetőségeiről, de a sajtóértesülések szerint ilyen minőségben maradhat az F1 vérkeringésében. Méghozzá nem is akárhol, hanem a Mercedesnél: Toto Wolff csapatfőnök a szombati sajtótájékoztatón nyíltan beszélt róla, hogy alkalmazhatják a németet – igaz, azt is hangsúlyozta, hogy még igazából nem is tárgyaltak erről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: