DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Megegyezés született Fallows ügyében

Hosszú ideig elhúzódott a jogi csatározás, mostanra azonban biztossá vált: áprilisban megkezdheti munkáját az Aston Martinnál Dan Fallows, miután megállapodás született a csapat és a Red Bull között.

A brit mérnök sorsa sokáig kétséges volt, hiába jelentette be távozását a Red Bull már júniusban. A csapat korábbi aerodinamikai vezetője az Aston Martin műszaki igazgatójaként kívánta folytatni pályafutását, ráadásul elég sürgetően, január 1-jei kezdési dátummal. Az energiaitalosok azonban jelezték, hogy a felmondási idő letöltése nélkül nem engedik távozni, hiszen szerződésük 6 hónapot ír elő kötelezően. Ezen tény figyelembe vételével Fallows 2023. július 1-jéig nem csatlakozhatott volna más csapathoz, ő mégis igent mondott az ajánlatra, így gyakorlatilag szerződést szegett – legalábbis ezt állította a Red Bull, akik minden lehetőséget megragadtak, hogy a korábbi dolgozójuk birtokában lévő információk véletlenül se juthassanak el az Aston Martinhoz, Fallowson keresztül.

Az ügy nemrégiben bíróság elé került, az első döntés pedig a Red Bullnak kedvezett. Az eljárás január végén folytatódott volna, ám a két csapat kedd esti közös nyilatkozata megerősítette: megállapodás született. Ennek megfelelően Fallows április 2-ig a Red Bull Technology alkalmazottja marad, csupán utána csatlakozik az Aston Martinhoz. A brit szakember így nem vesz részt sem a szezon első két versenyén, sem az Aston autójának fejlesztésében, hiszen az előszezoni tesztek során még nem lesz a csapat tagja. 



Az Aston Martin Group vezérigazgatója, Martin Whitmarsh eképpen nyilatkozott az egyezségről: „Örülünk, hogy olyan megállapodást sikerült kötnünk a Red Bull-lal, amely idő előtt felmenti Dant a szerződésben foglalt kötelezettségek letöltése alól. Alig várjuk, hogy csatlakozzon a csapathoz!”

Christian Horner megköszönte a brit szakember náluk töltött szolgálatát. „Szeretnénk megköszönni Dan-nek sok éves kiváló szolgálatát és sok sikert kívánunk neki a jövőben!” – fogalmazott a Red Bull csapatfőnöke.

Fallows elismerte, sok boldog évet élt meg az energiaitalosoknál és büszke az elért eredményekre, most azonban már az új kihívást várja az Aston Martinnál. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: