DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Ki lenne most az ideális csapattárs a rajtrácson?

Múltat és jelent összehasonlítani talán értelmetlen, de mindenképpen érdekes. A már visszavonult 2009-es világbajnok, Jenson Button elmélkedett a jelenkor F1-éről.

A Formula-1 minden érája felvonultatott tehetségeket, különleges karaktereket a rajtrácson, feltörekvő fiatalok és legendák személyében egyaránt. A mai mezőny sem mindennapi ebből a szempontból; miközben összesen tizennégy világbajnoki cím birtokosai színesítik a közeget, olyan, a sikerbe már bele-belekóstoló pilóták korszaka is ez, mint az idei vb várományosa, Max Verstappen, vagy épp Lando Norris, Charles Leclerc és George Russell.

Kiemelni közülük bárkit rendkívül nehéz, ha a legjobb versenyzőt keressük, szinte lehetetlen. Jenson Button bizonyos szempontból mégis megpróbálta, amikor egy interjúban a jelenkor Formula-1-éről elmélkedett. Szűkítve a kört, azt a személyt kísérelte meg megnevezni, akit csapattársaként szívesen látna, ha ma versenyezne.



„Nagyon trükkös ez” – kezdte. „George Russell igazán kivételes. Extrém gyors, de ésszel cselekszik. Intelligens, és tudja, hogy miben kell fejlődnie hétvégéről hétvégére” – dicsérte a Mercedeshez előlépő honfitársát. Van azonban másik ötlete is. „Vagy ott van Daniel Ricciardo, ő mókás karakter, nagyon jó barát, és teljes mértékben megtestesíti a Drive to Survive-os életet.”

A Netflix sorozatát különösen a legutóbbi, USA Nagydíjon több kritika is érte, elsősorban Max Verstappen részéről a valóság elferdítése miatt. Button azok közé tartozik, akik nem értenek egyet a hollanddal; az egykori F1-es inkább a dokumentumfilm pozitív hatásaira fókuszál. „Szerintem remek. Egy nagyon más közönséget hoz a Formula-1-be, különösen Amerikában, ahol én is élek. Elképesztő, mennyi ember mondja, hogy hirtelen F1-es lett a Drive to Survive miatt. A sportnak muszáj betörnie Amerikába. Ez az egyetlen ország, amelyben nem honosodott meg az F1, de már kezd” – dicsérte a produkciót Button, emlékeztetve, hogy a terjeszkedés valóban elkezdődött. Jövőre már két futama lesz az Államoknak (sőt, egy harmadikat is kilátásba helyeztek), és a mezőny tíz csapata közül kettő (Haas, Williams) is amerikai tulajdonban van. 2009 világbajnoka szerint a show az, ami igazán megfűszerezi a királykategóriát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: