DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Nem hajlandó részt venni a Drive To Survive-ban Verstappen

A holland megelégelte, hogy a Netflix-szériában meghamisítják a valóságot és rivalizálásokat kreálnak: nem szereti a drámázást, ezért nem fog több interjút adni a stábnak.

A népszerű Formula-1-es Netflix-sorozat, a Drive To Survive már negyedik évadját forgatják a 2021-es szezon nagydíjain. Az elmúlt években a csapatok és versenyzők számára presztízskérdés volt a szériában való részvétel, a legújabb évadból azonban Max Verstappen szándékosan marad ki – így pont a legérdekesebb történetvonal, a világbajnoki harc lesz hiányosan ábrázolva.

„Megértem, hogy kell ez a népszerűség növeléséhez Amerikában. Én mint versenyző azonban nem szeretnék részt venni benne” – jelentette ki az Associated Pressnek Verstappen Austinban. A versenyző elmondta: a korábbi szezonokban adott interjúiból kiragadott részleteket olyan eseményekhez vágtak be, amelyek nem kapcsolódtak az interjúhoz. „Sok mindent meghamisítanak” – fogalmazott.



„Sok rivalizálást kreáltak, amelyek a valóságban nem is léteztek. Ezért úgy döntöttem, hogy nem veszek részt benne és nem adok több interjút a történtek után, mert nincs mit megmutatni. A drámázás nem az én műfajom, engem a tények és valóság érdekelnek” – jelentette ki Verstappen, aki tisztában van vele, hogy valamilyen formában biztos része lesz a műsornak: „Valószínűleg bent leszünk a Netflix-sorozatban. Egyszer egymásba botlottunk (Hamiltonnal) séta közben, ezt valószínűleg belerakják.”

A RaceFans.net előásta, hogy Verstappen már az első, 2018-as szezon eseményeit feldolgozó évadban elégedetlen volt ábrázolásával: „Az a baj, hogy mindig úgy pozícionálnak, ahogy akarnak. Bármit mondasz, igyekeznek beállítani a vakmerő versenyzőnek, vagy bárminek, ami illeszkedik a sztoriba. Én ezt sosem szerettem. Inkább adok egy négyszemközti interjút valakinek, aki tényleg ismer engem” – fogalmazott akkor Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: