DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: Ez volt az eddigi legnehezebb futamom

Rettentően kemény volt az USA Nagydíj Sergio Perez számára. A mexikói egy alternatív stratégiával a harmadik helyen ért célba, ám szinte az egész futamon nem tudott inni, ami elég megterhelő volt.

Az idei egyik legjobb hétvégéjén van túl a Red Bull pilótája, miután a szabadedzéseken és a kvalifikáción is kiváló volt a tempója, a vasárnapi futamot pedig a dobogón zárta végül. Perez jól kapta el a rajtot, így ez és egy megfelelő taktika is segített számára abban, hogy megszerezze a harmadik pozíciót és értékes pontokat hozzon el a csapata számára.

Fizikailag viszont nagyon nehéz dolga volt, miután egy technikai gondnak köszönhetően nem jutott folyadékhoz. Ez különösen problémás volt, hiszen közel 30 fokos meleg volt Austinban a verseny idején.



„Gyakorlatilag az első körtől kezdve nem jutottam vízhez, egyáltalában nem tudtam inni” ─ mondta a mexikói versenyző közvetlenül a futam után.

Perez 2011-ben mutatkozott be a Formula-1-ben, így elég sok dolgon keresztül ment már, ennek ellenére úgy érzi, soha nem fáradt még el ennyire.

„Azt hiszem a verseny második felétől kezdve kezdtem elveszteni az erőmet, ott vált igazán nehézzé. Szerintem ez volt életem legnehezebb versenye fizikailag” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: