DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Nekem nincs mondanivalóm

Úgy látszik, egyvalaki mégis akad a Red Bull háza tájáról, akinek már sikerült továbblépnie a Silverstone-ban történtek után. Max Verstappen köszöni szépen, nem kíváncsi a folytatásra.

Ugyan már az ügyvédek felbérlésének híre után várható volt, mégis kicsit váratlanul érte az F1 világát, hogy a Red Bull valóban meglépte a fellebbezést. A Milton Keynes-i csapat Lewis Hamilton és Max Verstappen összeütközése óta hangoztatja, hogy cseppet sem elégedett a hétszeres bajnokra kirótt mindössze tíz másodperccel, és gyakorlatilag attól a vasárnaptól kezdve azt is kommunikálják, hogy nem fogják annyiban hagyni.

Harciasságuk eredménye a csütörtökön délután négy órára időzített tárgyalás, melyet videós konferencia keretében fognak lefolytatni. A csapatok, valamint az FIA képviselői lesznek jelen, a pilóták – legalábbis az egyikük – nem, hacsak nem lesz muszáj. Verstappent hidegen hagyja, hogy istállója mit csinál, ő inkább az előtte álló Magyar Nagydíjra szeretne fókuszálni, ami az elmúlt években ellenfele sikerét hozta. Szerinte amúgy is túlzás, ami ebből az ügyből kerekedett.

„Én nem tudok túl sok mindent mondani erre a médiafelhajtásra. Őszintén szólva nem szeretnék belefolyni. Tudom, mi történt Silverstone-ban, hiszen ott ültem az autóban, és nyilván vannak bizonyos érzéseim azzal kapcsolatban, hogyan végződött a versenyem. De most csak arra összpontosítok, hogy a pályán a lehető legjobbak legyünk, és elöl maradjunk a bajnoki tabellán” – nyilatkozta a holland a Red Bull bejelentése után.



Addig, amíg őt békén hagyják, nem is érdekli tehát, mi lesz a történet vége, szigorít-e majdnem két héttel az eset után az FIA, vagy minden marad a régiben. Verstappen szerint nem az ő dolga ezzel foglalkozni. „A csapat intézi a hivatalos dolgokat és mindent, ami esetleg a felülvizsgálathoz kell. Az én munkám ugyanaz, mint eddig: a legjobbnak lenni és megpróbálni nyerni vasárnap.”

Ugyan a karambol után néhány órát kórházban kellett töltenie, és Helmut Marko szerint nyakfájdalom nélkül nem is úszta meg, a bajnoki éllovasnak már sikerült regenerálódnia, és fizikailag is késznek érzi magát az újabb versenyhétvégére. „A héten teljesítettem egy 24 órás szimulátorversenyt, és az egy jó teszt volt ahhoz, hogy lássam, hogyan reagál a testem a hosszú ideig egy helyben, képernyők előtt ülésre. Abszolút jól éreztem magam, ami pozitív így a hétvége előtt. Teljes mértékben készen állok arra, hogy újra mehessek” – mondta Verstappen, aki azon a bizonyos virtuális Spái 24 óráson viccelődéssel bizonyította, tényleg rendbe jött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: