DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull megtámadta Hamilton büntetését

Csütörtökön meghallgatásra mennek a felek, mert a Red Bull a silverstone-i büntetés felülvizsgálatát kérte.

Már múlt héten is belebegtette Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, hogy az energiaitalos istálló bizonyítékokat gyűjt arra, hogy Lewis Hamilton szigorúbb büntetést érdemelt volna Silverstone-ban a Max Verstappennel történt ütközés után. A felügyelők akkor tíz másodperccel sújtották a világbajnokot, aki végül ennek ellenére is megnyerte a futamot, míg Verstappen nullázott, ami szinte eltüntette a holland eddig felhalmozott pontelőnyét.

rb



A Red Bull most hivatalosan is felülvizsgálatot kért az ügyben, ennek eredményeként pedig csütörtökön videókonferencián kell megjelennie Verstappennek, Hamiltonnak és a két csapat képviselőinek. Hogy mi várható ettől a megbeszéléstől, az rejtély, hiszen elég szokatlan lenne, ha két héttel az esemény után megváltoztatnák a döntést és esetleg elvennék a győzelmet a brit pilótától, de ha nem lenne valamilyen fontos új, akkor még nem előkerülő bizonyítéka a Red Bullnak, akkor aligha tartanák meg ezt a "menetet".

Silverstone óta persze minden érintett (és sok olyan is, aki nem érintett) elmondta a maga véleményét, a legtöbben úgy látták, hogy versenybalesetről volt szó, amelyben Verstappen is hibás volt, igaz, jó páran gondolják úgy, hogy ha már Hamiltont látták bűnösnek, akkor jóval komolyabb szankcióval kellett volna sújtani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: