Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 24. kedd

Fellebbezés

Ezért jogos a Mercedes fellebbezése

Abu Dhabiban a versenyigazgató felülbírálta a sportszabályzatban foglaltakat – épp ellentétesen azzal, ahogyan egy korábbi versenyen, a 2020-as Eifel Nagydíjon tette. Egy sportjogász szerint a Mercedes erős lábakon áll, mindenekelőtt azonban még fellebbeznie kell.

részletek

Marko belebegtette, de nem fellebbezett a Red Bull

Egy megrovással megúszta Lewis Hamilton a dzsiddai harmadik edzés utáni dupla felügyelői vizsgálatot, s ezt végül Helmut Marko első nyilatkozata ellenére is annyiban hagyta a rivális csapat.

részletek

Hétfőn hallgatja meg az FIA az Aston Martint

Az Aston Martin fellebbezett Sebastian Vettel kizárása ellen. Szerintük a szivattyú romlott el, és igenis volt elegendő mennyiségű üzemanyag az autóban. Hétfőn lesz a meghallgatás.

részletek

Hivatalosan is benyújtotta fellebbezési szándékát az Aston Martin

A 96 órás határidő lejárta előtt nem sokkal adott ki erről közleményt a Sebastian Vettel hungaroringi második helyét elbukó csapat, amely ráadásul új bizonyíték birtokában felülvizsgálatot is kér.

részletek

Verstappen: Nekem nincs mondanivalóm

Úgy látszik, egyvalaki mégis akad a Red Bull háza tájáról, akinek már sikerült továbblépnie a Silverstone-ban történtek után. Max Verstappen köszöni szépen, nem kíváncsi a folytatásra.

részletek

Véget ért a Racing Point másolási ügye: A Ferrari is visszalépett

Utoljára maga a Racing Point és a Ferrari mondott le a jogi procedúráról. A silverstone-i csapat megúszta 15 pont levonásával és bírsággal, az RP20 változatlanul versenyezhet tovább.

részletek

Három csapat fellebbezett, kettő visszalépett

Végül nem fordultak öten az FIA Fellebbviteli Bíróságához a Racing Point másolási ügyében: a Renault és a Ferrari tartott ki amellett, hogy szigorúbb ítéletre van szükség, a rózsaszín istálló pedig enyhítésért fellebbez.

részletek

Több csapat is fellebbez Racing Point-ügyben

A McLaren és a Renault esetén ezt várni is lehetett, de most már a Ferrari is beszállt a „rózsaszín Mercedesek” ügyébe. A pénteki ítélet ellenére sem csillapodnak az indulatok a paddockban.

részletek

Háborog, de beletörődik a kizárásba a Renault

Nem nyújt be fellebbezést a Japán Nagydíjról kizárt istálló. Álláspontjuk szerint nem arányos és következetlen volt a büntetés, de „hiábavaló vita” lenne az FIA testületét győzködni a csapat igazáról. Az innovációkról továbbra sem mondanak le.

részletek

Ferrari: A sportnak is ártott a döntés

Az olasz alakulat ugyan az FIA döntésének felülvizsgálatát kérte, az akkori ítéletet ez azonban nem írta felül. A Mercedesé a győzelem, a Ferrarinál pedig mindenki csalódott a kanadai eset után.

részletek

A Ferrari nem fellebbez, de egy módon még megkaphatja a győzelmet

Mattia Binotto közölte az FIA-val, hogy a Ferrari nem nyújt be fellebbezést a kanadai büntetés miatt – ugyanakkor a csapatnak rendelkezésére áll egy alternatíva, amely következtében felülvizsgálhatják az ítéletet.

részletek

A Ferrari megóvhatja Vettel büntetését

A pályán ugyan Sebastian Vettelt intették le elsőként Kanadában, ám egy vitatható versenybírói döntés miatt Lewis Hamiltont hozták ki győztesnek. A Ferrari nem nyugszik bele, fellebbezni akar.

részletek