DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hivatalosan is benyújtotta fellebbezési szándékát az Aston Martin

A 96 órás határidő lejárta előtt nem sokkal adott ki erről közleményt a Sebastian Vettel hungaroringi második helyét elbukó csapat, amely ráadásul új bizonyíték birtokában felülvizsgálatot is kér.

Sebastian Vettel a második helyen ért célba a Formula-1-es Magyar Nagydíjon. Nem sokáig örülhetett azonban idei második pódiumának a német, néhány órával később ugyanis kizárták, mivel az autójában nem tudták levenni a szabályokban előírt egyliteres üzemanyagmintát.

vettel-hungaroring-dppi-1



Az Aston Martin egyből jelezte, hogy élhet a fellebbezés jogával, mivel a méréseik azt mutatták, bőven egy liternél több – egész konkrétan 1,74 liter – üzemanyag maradt Vettel autójában.

Nos, a 96 órás határidő lejárta előtt nem sokkal az istálló közleményben jelentette be, hogy él a fellebbezés jogával. Sőt, mivel elmondásuk szerint olyan új és releváns bizonyítékkal tudnak szolgálni, amely az eredeti döntés meghozatalakor nem állt a rendelkezésükre, egyúttal az ügy felülvizsgálatát is kérik (ugyanezt próbálta elérni a Red Bull Lewis Hamilton silverstone-i büntetése kapcsán).

A közleményben az Aston hangsúlyozza: egyértelmű, hogy teljesítmény terén nem jelentett volna számukra előnyt az állítólagos szabálytalanság, amely semmiképp sem volt szándékos a részükről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: