DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hétfőn hallgatja meg az FIA az Aston Martint

Az Aston Martin fellebbezett Sebastian Vettel kizárása ellen. Szerintük a szivattyú romlott el, és igenis volt elegendő mennyiségű üzemanyag az autóban. Hétfőn lesz a meghallgatás.

Sebastian Vettel a második helyen ért célba a Formula-1-es Magyar Nagydíjon. Nem sokáig örülhetett azonban idei második pódiumának a német, néhány órával később ugyanis kizárták, mivel az autójában nem tudták levenni a szabályokban előírt egyliteres üzemanyagmintát.

Az Aston Martin egyből jelezte, hogy élni szeretne a fellebbezés jogával, mivel a méréseik azt mutatták, bőven egy liternél több – egészen konkrétan 1,74 liter – üzemanyag maradt Vettel autójában, azonban a csapat szerint a szivattyú meghibásodása miatt nem voltak képesek a szükséges 1 liter üzemanyaggal előállni.



A Formula Spy tudta meg, hogy az FIA egy videokonferencia alkalmával hallgatja meg az Aston Martin felülvizsgálati és fellebbezési kérelmét, méghozzá augusztus 9-én hétfőn, 15:00 órakor.

A közelmúltban nem sok csapat járt sikerrel, mikor megkérdőjelezték az FIA egyes döntéseit, de talán az Aston Martinnak lehet némi esélye, ha valóban igazuk van. Az eredményes fellebbezésnek – Sebastian Vettel mellett - leginkább Max Verstappen örülne, akinek így 2 ponttal csökkenne a hátránya Lewis Hamiltonnal szemben.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: