DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Fellebbez Marquez büntetése miatt a Honda

Még mindig nincs vége a MotoGP-szezonnyitón történt Marquez-incidensnek: a Repsol Honda fellebbezett az ítélet utólagos módosítása miatt.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Marc Marquez a Portugál Nagydíj harmadik körében okozott balesetet: előbb Jorge Martinnal ért össze, majd Miguel Oliveirának ment neki. Utóbbi ki is esett a versenyből a Repsol Honda versenyzőjével együtt, ráadásul mindketten olyan sérülést gyűjtöttek be az incidens során, hogy kénytelenek kihagyni a most hétvégi Argentin GP-t.

marquez-crash



A stewardok dupla hosszúkörös büntetéssel sújtották a nyolcszoros világbajnokot, ám abból kisebb kavarodás lett, hogy mikor is kell letöltenie azt. Az ítéletről szóló dokumentumban ugyanis konkrétan a termasi futamot jelölték meg erre – amelyen azonban a fent említett kézsérülés miatt nem lesz ott Marquez. Eleinte úgy tűnt, ezzel a semmibe is vész a büntetése, ám kedden utólagos kiigazást tett közzé a FIM és a Felügyelői Panel, amely szerint a dupla hosszúkört a spanyol „következő versenyén” kell majd letölteni.

Ez azonban a jelek szerint nem tetszik a Repsol Hondának, a csapat ugyanis szerdán közleményt adott ki ezzel kapcsolatban. Ebben azt írják, hogy szerintük a véglegesnek szánt ítélet két nappal későbbi módosítása nincs összhangban a MotoGP szabályaival, éppen ezért élnek a szabályban foglalt jogi eszközeikkel és fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Nem ők amúgy az egyetlen csapat, amely közleményt adott ki a portimaói incidens és büntetés kapcsán: kedden Oliveira alakulata, az RNF Aprilia jelezte, hogy szigorúbb és súlyosabb szankciókat várnak el a felügyelőktől a felelőtlen és veszélyes versenyzéssel kapcsolatos balesetek kapcsán.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: