DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A nyári szünetben dönt Hamilton társáról a Mercedes

Toto Wolff egyértelművé tette, hogy Valtteri Bottas és George Russell a két esélyes a második 2022-es Mercedes-ülésre, de a következő néhány futamot még megvárják a döntéssel.

Szombat délelőtt a Mercedes bejelentette, hogy két évvel meghosszabbították Lewis Hamilton szerződését, így 2023 végéig biztosan náluk fog versenyezni a hétszeres világbajnok. A nagy kérdés így már „csak” az, hogy ki lesz a brit kollégája a következő idénytől kezdve: a csapatnál ötödik évét futó Valtteri Bottas vagy a sajtóhírek szerint egyre esélyesebb Williams-pilóta, George Russell.

bottas-spielberg-dppi



Az Osztrák Nagydíj helyszínén Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője beszélt minderről Hamilton új kontraktusa kapcsán a jelenlévő médiumoknak, köztük a Formula.hu-nak: „Lewisszal kapcsolatban egy ideje már világosan láttuk, hogy együtt akarjuk folytatni, úgyhogy ez nyilvánvaló volt számunkra. Mostantól a másik ülésre fordíthatjuk a figyelmünket. Kettejük között fog eldőlni, s értékeljük mind az erősségeiket, mind azt, hogy mit adhatnak hozzá a csapathoz.”

Wolffék a nyári szünet során szeretnék véglegesíteni a jövő évi felállást: „Mindig is mondtuk, hogy a következő néhány futamot meg akarjuk hagyni arra, hogy tisztábban lássunk. Elégedett vagyok Valtteri vezetésével is, az első osztrák hétvégén szerintem tényleg jó volt, ezt kell állandósítania. De ő már egy ismert tényező, s ugyanígy ismerjük George erősségeit és gyengeségeit is. A döntést a nyári szünet során hozzuk meg, s elsőként Valtterivel és George-dzsal fogunk beszélgetni. Aztán remélhetőleg a szezon vége előtt megoldódik ez.”

A csapatfőnök azt is hozzátette, hogy Hamiltonnak mindegy, hogy ki lesz a kollégája – annak ellenére, hogy maga a pilóta nemrég úgy fogalmazott, hogy nem lát okot Bottas leváltására. „Úgy vélem, Lewis számára nem fontos, hogy ki ül a másik autóban. Egyszerűen az a tény, hogy van egy rivális, egy versenyző és egy csapat, amely kihívást jelent számára és számunkra, jelenti a mókát” – fogalmazott Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: