DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton nem lát okot Bottas lecserélésére

„Fantasztikus csapattársnak” nevezte a finnt a hétszeres F1-es világbajnok, míg George Russellről nem akart nyilatkozni. A brit elárulta: megkezdték az egyeztetéseket a szerződése meghosszabbításáról.

Lewis Hamilton idei szerződésének aláírása egészen februárig húzódott, de mindkét fél jelezte már, hogy ezúttal hamarabb szeretnének pontot tenni a kérdéskör végére, míg a pilóta azt is többször elmondta, hogy a tervei szerint 2022-ben is szeretne a Formula-1-ben maradni. A Stájer Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón éppen ezért megkérdezték a hétszeres világbajnokot, mi a helyzet jelenleg a kontraktusával: „Megkezdtük az egyeztetéseket. Nincs túl sok mondandóm erről: elkezdtük a megbeszéléseket, és biztatók a dolgok” – foglalta össze röviden a Formula.hu jelenlétében Hamilton.

bottas-hamilton-dppi-2021



A mercedesest arról is kérdezték, hogy kit szeretne jobban csapattársként: az ötödik éve mellette versenyző, de egyre inkább bizonytalan jövőjű Valtteri Bottast vagy a helyére pályázó George Russellt. „Valtteri a csapattársam jelenleg. Mindkettőnknek voltak hullámhegyei és hullámvölgyei a pályafutása során, de ahogy már mondtam, fantasztikus csapattárs, és nem feltétlenül látom szükségét a változtatásnak” – fogalmazott Hamilton, akiből másodjára sem bírtak sok dolgot kicsikarni Russell-lel kapcsolatban: „Ő nem a csapattársam most, szóval nincs mit mondanom róla.”

A 36 éves versenyző hozzátette: „Amikor csapattársakról beszélünk, akkor nem csak a pilóta teljesítménye szám, hanem a csapatmorál is: az, hogy hogyan tudtok együtt dolgozni csapattársakként” – magyarázta Hamilton, aki a „legjobb csapattársnak” nevezte Bottast.

Természetesen nemcsak a távoli jövő, hanem a jelen is szóba került Hamilton sajtótájékoztatóján. Így például a brit kifejtette véleményét arról, hogy telt házas a silverstone-i futam, de arról is kérdezték a mercedesest, minek köszönhető az, hogy a korábbi évekkel ellentétben már nem az időmérős forma, hanem a versenytempó az Ezüst Nyilak erőssége, miközben előbbi téren a rivális Red Bull tett szert előnyre:

„Nem tudom, hogy kijelenthető-e egyértelműen, hogy jobb a versenytempónk” – jegyezte meg Hamilton. „Nagyon szoros a helyzet, talán versenyképesebbek vagyunk az időmérőhöz képest. Nem igazán van pontos válaszom erre. A legutóbbi versenyen három és fél tizedmásodpercet veszítettünk csak az egyenesben a motorerőből vagy a légellenállásból, esetleg a kettő együtteséből adódóan. Illetve ott vannak a gumik, valamint a tény, hogy rengeteg leszorítóerőt veszítettünk idén.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: