DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Eldőlt: Hamilton két évet hosszabbított a Mercedesszel

Az Osztrák Nagydíj szombati napjának délelőttjén a címvédő istálló bejelentette, hogy további két évre aláírt a hétszeres F1-es világbajnok brittel, aki így 2023 végéig biztosan náluk versenyez.

Lewis Hamilton 2021-es szerződésének aláírása egészen az idei év februárjáig eltartott, ráadásul mindössze egyetlen szezonra kötelezte el magát a brit. Mind a pilóta, mind a Mercedes jelezte azonban, hogy ezúttal nem szeretnék ennyire elhúzni az egyeztetéseket, s a jelek szerint nem is tették: az Osztrák Nagydíj szombatjának délelőttjén a csapat közleményben jelentette be, hogy Hamilton újabb két évre hosszabbított velük, azaz egészen 2023 végéig náluk fog versenyezni a Formula-1-ben – azaz az új generációs autók első két szezonjában a mezőnyben lesz a hétszeres világbajnok is.

hamilton-marad



„Nehéz elhinni, hogy már közel kilenc éve ezzel a hihetetlen csapattal, és izgatott vagyok, hogy további két évig folytathatjuk az együttműködésünket” – nyilatkozta Hamilton. „Rengeteg dolgot értünk el közösen, de még több dolgot érhetünk el a pályán és azon kívül egyaránt. Hihetetlenül büszke és hálás vagyok azért, ahogy a Mercedes támogatott a sport sokszínűbbé és egyenlőbbé tételéért indított kezdeményezésemben. Saját felelősségüket is érezvén fontos lépéseket tettek egy sokszínűbb csapat kialakításáért. Köszönet a Mercedesnél dolgozó elkötelezett és tehetséges személyeknek, akik ezt lehetővé tették, valamint a vezetőségnek a belém vetett bizalmukért. Új korszak következik az autók tekintetében, aki izgalmas és komoly kihívást jelent, és már alig várom, hogy lássuk, mit érhetünk még el együtt.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a következőket mondta el a bejelentés kapcsán: „Mivel új érába lépünk 2022-ben a Formula-1-ben, nem is lehetne jobb versenyzőnk a csapatban, mint Lewis. A sportban elért eredményei magukért beszélnek, s a tapasztalata, a sebessége és a versenyteljesítménye révén jelenleg is a csúcson van. Élvezzük a csatát, amelyben részünk van idén – és ezért is akartuk korán aláírni ezt a szerződést, hogy ez ne terelje el a figyelmünket a pályán történő versenyről. Mindig mondtam, hogy Lewis addig folytathatja, ameddig csak érzi a tüzet magában a versenyzéshez.”

Az egyik hely tehát elkelt az elmúlt hét évet uraló, s idén is a vb-címért harcoló alakulatnál, így a kérdés már „csak” az, hogy ki lesz Hamilton csapattársa 2022-től. Egyre több jel utal arra, hogy George Russell lesz a befutó, míg az így kegyvesztetté váló Valtteri Bottas a Formula.hu által a spielbergi paddockban hallott pletykák alapján az Alfa Romeo felé venné az irányt, ahol a visszavonulás felé tendáló Kimi Raikkönen helyét vehetné át.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: