DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Villeneuve: Miért kellene Vettelnek visszavonulnia?

Az 1997-es világbajnok egyáltalán nem érti, miért tanácsolja mindenki Sebastian Vettelnek, hogy hagyja el a Formula-1-et. Attól, hogy nem nyer, nem jelenti azt, hogy mennie kellene.

Pályafutása korai szakaszában, zsinórban négy világbajnoki címet gyűjtött be a Red Bull-lal a rutinos német pilóta, ám 2013 után már nem sikerült az összetettben az élen végeznie egyszer sem. Azóta 33 éves lett Vettel, évekig a Ferrarinál is szerezte a futamgyőzelmeket, ám az utóbbi időszakban már nem igazán sikeres. 2018 augusztusában elsőként intették le a Belga Nagydíjon, azóta csak egyetlen futamon tudott diadalmaskodni, tavaly óta pedig már inkább a középmezőnyt erősíti, minthogy az élen a győzelmekért csatázna.

Többen is úgy gondolták, hogy Vettel már kiégett, sosem fog nyerni újra, vissza kellene vonulnia. Jacques Villeneuve azonban nem érti ezt az okfejtést, szerinte attól, hogy valaki már nem a győzelmekért harcol, élvezheti a versenyzést, ráadásul rengeteg pénzt keres azzal, hogy itt van, semmi indok nincs arra, hogy távozzon.

„Az emberek állandóan azt mondogatják ilyenkor, hogy ó, ő már nem fog nyerni, vissza kellene vonulnia. De hát ez is egy munkahely, mint bárki másnak a sajátja. Élvezetet is okoz az autóversenyzés, de ugyanakkor ez a munkánk is. Ebből fizetjük a gyermekeink taníttatását, illetve bármi mást” – ecsetelte véleményét Jacques Villeneuve a Motorsport-Magazin.com hasábjain.

A kanadai szerint Vettel egyáltalán nem rossz és hétről hétre egyre jobb lesz az Aston volánjánál


„Ha valakinek lehetősége van arra, hogy folyamatosan a Formula-1-ben versenyezzen és még viszonylag versenyképes pilótának is számít, örömet okoz számára az autóversenyzés és ezzel ráadásul még milliókat is keres, akkor miért kellene távozni? Ha az ember nem fél túlzottan a haláltól vagy a súlyos sérüléstől, akkor semmi ok arra, hogy valaki visszavonuljon ilyen helyzetben” – tette hozzá az 1997-es világbajnok.

Bár Lewis Hamilton továbbra is nyerésben van, mégis az életkora miatt rendszeresen kapja a kérdéseket, hogy mikor vonul már vissza. Sokak szerint, ha a brit elhagyja a sportágat, akkor Max Verstappen veszi át a karmesteri pálcát és nyeri majd sorra a bajnoki címeket.

„A korábbi Mercedes nem működik jól az új szabályokkal és nagyon nehezen fejleszthető, ennek a levét issza Vettel, de Monacóban megmutatta, mennyire jó is egy olyan pályán, ahol a pilóta sokkal inkább számít. Bele fog jönni, már megvolt az első igazán jó teljesítménye” – tette hozzá Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: