DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Hamilton-érát Verstappen uralkodása váltja?

David Coulthard szerint a hétszeres világbajnok brit egyeduralma már a végét járja, ám utána sem biztos, hogy nagy lesz a változatosság, Max Verstappen veheti át az irányítást hosszú távon.

A Red Bull-Honda fejlődésének köszönhetően Max Verstappen idén végre olyan versenyautóval rendelkezik, amivel verhető az elmúlt évtized derekától egyeduralkodónak számító Mercedes-Lewis Hamilton páros. A brit ász annyira rosszul szerepelt Monacóban az elmúlt hétvégén, hogy három győzelme ellenére is elveszítette a világbajnoki tabella vezető helyét, azt jelenleg a holland birtokolja.

David Coulthard úgy véli, már nem kell sokat várnunk, hogy Verstappen ugyanúgy dominálja az F1-et, mint ahogy évek óta Hamilton tette. „Maxnek megvannak a képességei, hogy a következő időszak sok-sok szezonjának embere legyen. Részemről egyáltalán nem kétséges, hogy a Hamilton-érából egyenesen egy Verstappen-érába fogunk megérkezni” – nyilatkozta az egykori skót pilóta a racingnews365.com hasábjain.

Hamilton hosszú uralkodását Verstappen hosszú dominanciája követi majd... akár már az idei évtől?


„Azt nem tudom, hogy ez már ebben az évben is megtörténik-e, leginkább attól függ, hogy a fejlesztési verseny hogy alakul a két élcsapat között 2021-ben. Még mindig csak a szezon korai szakaszában járunk. Barcelonában a Mercedes láthatóan túlságosan erős volt a Red Bull számára, de Monacóban fordult a helyzet és a Red Bull volt túl erős a rivális számára. Idén még több ilyen váltást is el tudok képzelni.”

„Lewis kiváló pilóta, de ami a paddockbeli viselkedését illeti, nem igazán foglalkozik mással, mint magával. Max (Verstappen), Charles (Leclerc), George (Russell) és Lando (Norris) azonban már tökéletesen értik, hogy a munkájuk nem kizárólag abból áll, hogy vezetik az autójukat, de meg kell felelni a média és a szponzorok elvárásainak is. Korábban is számos olyan pilótát láttunk, aki ezeknek nem igazán akart megfelelni” – tette hozzá Coulthard.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: