DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: Felértünk a Mercedes szintjére

Jó hír lehet az izgalmakat váróknak, hogy bár az utóbbi években többször is hallhattunk a Red Bull részéről optimista nyilatkozatokat, de ennyire derűlátó talán még sosem volt a Mercedes fő riválisa.

Ha hinni lehet Dr. Helmut Marko főtanácsadó nyilatkozatának, akkor a Red Bull-Honda bizony idén komoly fejfájást okozhat Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek. Valamiért nagyon optimisták az energiaitalosok háza táján. Úgy tűnik, az autó remekül sikerült és a Honda-motor is nagyot lépett előre.

„A szezont megelőző felkészülés az elmúlt hét évben látottak közül egyértelműen a legjobban sikeredett. Nem kérdés, hogy célunk a világbajnoki cím megnyerése. A Honda vadonatúj erőforrása egy mesterműnek tűnik, hatalmas plusz teljesítményt találtak a motorban 2021-re és eddigi gyenge pontjain is rengeteget javítottak” – mondta el Helmut Marko a Servus TV adásában.

„Mostani fejlődésünk – leginkább motorfronton – biztosítja számunkra, hogy a Mercedes szintjére felérjünk. Természetesen tudjuk, hogy ők sem csak ültek a babérjaikon, de azt gondolom, hogy az ő előrelépésük ezúttal nem lesz olyan hatalmas, erőforrásuk pedig már nyolcadik éves. Egy idő után elkezdenek kiegyenlítődni az erőviszonyok, ezúttal teljesen magabiztosan látom a Honda-motor előrelépését.”

Tényleg ekkorát lépett volna előre a Honda?


„A felkészülésnél adódott néhány gondunk az elején, de ezek mögött mindig a felületesség húzódott meg, semmi olyan nem történt, ami miatt tartanunk kellene komoly mechanikai és elektronikai meghibásodásoktól.”

Marad-e Verstappen a csapatnál tartósan is? „Semmi szükségünk jogi lépésekre, hogy megelőzzük azt, hogy a Mercedes esetleg elszipkázza tőlünk Verstappent. Annyi a dolgunk, hogy adjunk Max számára olyan autót, amivel képes nyerni és amivel komolyan harcban lehet a világbajnoki címért. Amennyiben ezt megtesszük, semmi nem állhat útjába annak, hogy Max még nagyon sokáig velünk dolgozzon” – tekintett előre Marko.

Jogos a Red Bull optimizmusa és valóban komoly kihívói lesznek a Mercedesnek, vagy a németek megint jól elaltatták a mezőnyt és újabb bombaerős, domináns autóval rukkolnak elő?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: