DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Grosjean már egyeztet a tesztről a Mercedesszel

A francia egy rajongói kérdezz-felelek során elárulta, hogy már a terveket véglegesítik arról, hogy kipróbálhassa a világbajnok autót. Beszélt az év újoncáról, valamint Raikkönenről és Alonsóról is.

Romain Grosjean Formula-1-es pályafutása a borzalmas bahreini balesettel ért véget – amely kapcsán felesége elmondta, mennyire idegörlő volt átélni a bizonytalanság másodperceit –, az idén immár az IndyCarban szereplő pilóta viszont rögtön az incidens után elmondta, hogy ha mást nem is, egy privát tesztet még szeretne magának, hogy ne a horrorbukás legyen az utolsó F1-es élménye. Akkor Toto Wolff felajánlotta, hogy amennyiben egyik volt csapata sem tud ilyesmit kínálni, akkor ők lehetőséget biztosítanak a franciának egy korábbi Mercedes vezetésére.

grosjean-dppi_1



Néhány hete a versenyző elmondta, hogy szaván fogja fogni a világbajnok alakulat főnökét, most pedig a Twitchen egy rajongói kérdezz-felelek során elárulta, hogy fel is vették a kapcsolatot egymással: „Igen-igen. Beszéltem velük telefonon, és véglegesítjük a tervet. Úgy gondolom, mega lesz.”

Persze nem csak erről ejtett szót Grosjean: többek között azt is elmondta, hogy bár a Haasnál két újonc, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin váltja őt és Kevin Magnussent, nem tőlük, hanem az Alpha Taurinál bemutatkozó Yuki Tsunodától vár nagy dolgokat. „2021-ben az év újonca egyértelműen Yuki Tsunoda lesz. Szerintem egy rendkívül tehetséges és roppant nyugodt srác, szóval jó dolgokra számítok tőle a Formula-1-ben.”

Szóba került még Grosjean két korábbi világbajnok csapattársa, Fernando Alonso és Kimi Raikkönen is – arra a kérdésre, kit értékel nagyobbra, így felelt a francia: „Kimit mondanám, csak azért, mert több időt töltöttünk együtt. De Alonso is fantasztikus volt, és alig várom, hogy lássam, mit fog csinálni” – fogalmazott Grosjean, aki végezetül az idei fő esélyes megnevezésekor nem okozott meglepetést: „Lewis Hamilton lesz 2021 világbajnoka, ez a jóslatom.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: