DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean behajtja a búcsútesztet a Mercedesen

Nem felejtette el Toto Wolff felajánlását, fel fogja hívni a csapatfőnököt. Arról is beszélt, családi döntés volt, hogy a veszélyesnek tartott oválpályákra nem vállalkozik az IndyCarban.

Gáláns gesztust tett a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, mikor már szinte biztosnak tűnt, hogy Romain Grosjean bahreini balesete után nem fogja tudni befejezni utolsó F1-es szezonját. Hogy a francia méltó búcsúval zárhassa le kilenc teljes évadot felölelő pályafutását, Wolff felajánlotta, hogy ha egyik korábbi csapata sem tud egy elköszönő tesztet szervezni, a Mercedes biztosít egy ilyen lehetőséget a franciának.

A felajánlást Grosjean sem felejtette el: a szerdai sajtótájékoztatón, melyen bejelentette, hogy 2021-ben újra versenyezni fog, mégpedig az IndyCarban a Dale Coyne Racinggel, szóba került az F1-es fejezet lezárása is.

„Továbbra is nagyon lelkes vagyok, hogy bepattanjak a Mercedes F1-esébe, ez bizonyos. Egy ilyen ajánlatot nem lehet visszautasítani. Csak nekem adott a lehetőség, hogy kiismerjen az autójukat és megértsem, hogyan működött. Ebben a pillanatban tudtommal gőzerővel építik az új autójukat a következő szezonra. Így egyelőre nem fogok Totónak telefonálni, de számíthat rá, hogy felhívom majd és kérem, hogy vágjunk bele. Abszolút gyönyörű lenne” – idézi a The Race Grosjeant.



„Eddig nem volt konkrét kommunikáció, de beszéltem valakivel a csapatból” – tért ki arra, hogy már felvette a kapcsolatot a Mercedesszel. „Azt mondják, jelenleg az új autók építése lefoglalja őket, amivel tisztában vagyok, hiszen elég sokáig voltam a Formula-1-ben, hogy tudjam, az évnek ebben a szakaszában a gyárak teljes erőbedobással dolgoznak, különösen a Covid mellett. Tehát nem ez lenne a megfelelő idő, hogy behajtsam. De egyszer fel fogom hívni Totót, és akkor majd meglátjuk, mi hozható össze. Meghatott, meg voltam lepve, milyen természetesen jött a felajánlás. Nyilvánvaló, hogy szeretném, ha megvalósulna” – mondta Grosjean.

A sajtótájékoztatón a háromgyerekes apa elmondta: bár ellenállásra számított felesége részéről, mikor előállt vele, szeretné folytatni a versenyzést, párja támogatta elhatározását. Családi döntés volt azonban, hogy a hosszú oválpályákon, a superspeedway-ken – Indianapolis és Texas – nem fog szerepelni.

„A gyerekek és a nejem megértik, hogy a szívem a versenyzésé, ezt szeretem csinálni. Egy nap végzek a motorsporttal, de ez még nem ma jött el, továbbra is versenyezni akarok. Ha 25 lennék, egyedül vagy legalábbis nem lennének gyerekeim, egészen biztosan versenyeznék az oválokon is. Ez azonban a család döntése volt. 2020. november 29-én két percig és 45 másodpercig három gyerek azt hitte, elveszítették az apjukat, a feleségem pedig a férjét. Nem vállalhatom, hogy újra ilyen helyzetbe hozom őket” – magyarázta meg Grosjean, miért nem áll rajthoz a szezon összes helyszínén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: