DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Grosjean Mercedesszel búcsúzhat az F1-től?

Akár az is előfordulhat, hogy Romain Grosjean egy Mercedes volánja mögött búcsúzik el az F1-től! Hogyan? A bajnokcsapat nagylelkűségének köszönhetően!

Mint ismeretes, kevés az esély arra, hogy a Bahreini Nagydíjon elszenvedett horrorbukás utóhatásai lehetővé teszik, hogy Grosjean rajthoz álljon a jövő hétvégén esedékes évadzárón, Abu Dhabiban. Mivel a francia pilótáról köztudott, hogy nem marad az F1-ben, elméletileg megtörténhet, hogy a szahíri bukás és tűzeset marad az utolsó emléke a királykategóriában töltött évekről.

A mostanáig 179 nagydíjon induló, 10 dobogós helyezést szerző pilóta pénteken arról beszélt Szahírban, hogy amennyiben bukja az évadzárós indulást, reményei szerint legalább egy tesztelésen még lehetőséget kap, hogy tisztességesen elbúcsúzzon. Mostanáig nincs hír arról, hogy a Haas biztosítana neki ilyen lehetőséget, a Mercedes szombati sajtóértekezletén - amelyre meghívást kapott a formula.hu is - viszont felmerült a téma.

GROSJEAN
„Ha lehetőségünk lesz erre és egyik korábbi csapata sem ajánl fel neki ilyen lehetőséget, mi meg fogjuk tenni” – felelte Toto Wolff, a bajnokcsapat vezetőjearra a felvetésre, hogy a Mercedes esetleg egy jövő évi tesztnapon hajlandó lenne-e megadni Grosjeannak a lehetőséget arra, hogy F1-es búcsúként a csillagosok valamelyik korábbi, világbajnok konstrukciójával körözzön. 



Grosjeanhoz hasonlóan egyébként a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner is reménykedik abban, hogy a pilóta kezén és lábán keletkezett égési sérülések javulhatnak annyit, hogy lehetősége lesz indulni az Abu Dhabi Nagydíjon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: