DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
USA

Eldőlt, hol tér vissza a versenyzéshez Grosjean

Az F1-ből a horrorisztikus bahreini bukásával búcsúzó francia pilóta bejelentette, hogy a korábbi híreszteléseknek megfelelően az IndyCarban folytatja a karrierjét – viszont az oválokat kihagyja.

Romain Grosjean egy évtized után volt kénytelen tavaly év végén elhagyni a Formula-1 mezőnyét, miután a Haas – amelynél 2016 óta versenyzett – Kevin Magnussenhez hasonlóan nem hosszabbította meg a szerződését. A több dobogós helyezést is szerző pilóta F1-es karrierje a Bahreini Nagydíjon elszenvedett horrorisztikus balesettel kurta-furcsa véget ért, ráadásul a bal kezén még mindig látszanak az égési sérülések.

grosjean-dppi-2020



A francia ennek ellenére nem tett le a versenyzői pályafutása folytatásáról, szerda kora délután pedig a saját Twitch-csatornáján bejelentést is tett a 2021-es terveivel kapcsolatban. Ahogy azt a korábbi pletykákból sejteni lehetett, Grosjean idén az IndyCarba teszi át a székhelyét, méghozzá a Dale Coyne Racinget erősítve. Viszont nem minden futamon lesz ott: az oválversenyeket – így az Indy 500-at is – kihagyja (bár a Gatewayen rendezendő versenyt fontolgatja kipróbálásra), azaz az épített és utcai pályákon (összesen 13 futamon) fog rajthoz állni a Honda-motoros autóval.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy lehetőségem lesz Amerikában, az IndyCarban versenyezni” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Grosjean. „Különböző opciók voltak előttem a mostani szezont illetően, és egyértelműen az IndyCar volt a kedvencem – igaz, még nem állok készen az oválokra! Az IndyCarban jóval kiegyenlítettebb a mezőny, mint amihez az eddigi karrierem során hozzászoktam. Izgalmas lesz újra dobogókért és győzelmekért harcba szállni.”

Grosjean a tervek szerint február 22-én, a szezonnyitónak is otthont adó Barber Motorsport Parkban teljesíti az első tesztjét. A versenyző elmondta: a bal keze még mindig gyógyulgat az égési sérülésekből, de nagyon várja már, hogy autóba ülhessen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: