DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappent lenyűgözte Hülkenberg teljesítménye

Ezúttal kicsúszott a legjobb három közül Max Verstappen, de hihetetlen, hogy ezt a hirtelen beugró Nico Hülkenbergnek köszönheti, aki szerinte egyértelműen megérdemelne egy állandó ülést.

Nem egészen úgy alakult a Red Bull-Honda vezérpilótája számára a silverstone-i kvalifikáció, ahogy azt szerette volna, bár már a pénteki edzésnap után is kissé aggódott amiatt, hogy az időmérőn több középcsapat is veszélyes lehet a bikákra. A holland megérzése végül beigazolódott, bár azt valószínűleg kevesen gondolták, hogy a tempót viharsebességgel felvevő Nico Hülkenberg üti ki a harmadik helyről. Egyébként Daniel Ricciardo is egyetlen tizeddel maradt csak el Verstappentől, aki azonnal sportszerűen vetélytársát kezdte dicsérni.

„Először is meg kell jegyeznem, hogy nagyon boldog vagyok Nico Hülkenberg teljesítményét látva. Neki idén is a teljes évadban itt lenne a helye közöttünk és nagyon remélem, hogy jövőre ismét talál egy állandó ülést a Formula-1-ben” – nyilatkozta a negyedik rajtkockát megszerző Max Verstappen.

Hülkenberg csodát művel, Verstappen és Rosberg is megemeli a kalapját a visszatérő német előtt


„Ami a holnapi napot illeti, azt remélem, hogy jól el tudok rugaszkodni majd a rajtrácsról. Ami most a keményebb keverék, az volt a múlt héten a közepes, szerintem nem rossz a helyzetünk. Úgy gondolom, valószínűleg az első etapunk fog jobban sikerülni holnap.”

„Természetesen sok függ attól is, bejön-e a biztonsági autó. A legfontosabb, hogy jól jöjjek el a rajttól, ha ez sikerül, nem tartok nagy támadásoktól a mögöttem érkező autóktól” – utalt a Red Bull általában remek versenytempójára Verstappen.

Hülkenberg már a pénteki nap után is érezte, hogy még többre is képes lehet és ez valóban így történt. Teljesítményére sokan felkapták a fejüket, köztük a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg is azonnal ezt írta közösségi oldalán: „Micsoda elképesztő visszatérés Nico Hülkenbergtől, egészen szenzációs kör! Ismét bebizonyította, miért lenne kétségtelenül helye a Formula-1-es mezőnyben. Holnap is mindannyian szurkoljunk neki!” – dicsérte honfitársát Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: