DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Szoros lehet... a mögöttünk levőkkel

A Mercedest elérhetetlennek érzi a Red Bull holland vezérpilótája, ellenben veszélyben érzi még az elérhető harmadik helyezést is. Több csapat pályázik a második erő címére Silverstone-ban.

Péntek délelőtt egészen közel férkőzött Max Verstappen a két Mercedeshez, de már délután is változott az összkép. A holland lemaradása bő nyolc tizedmásodperc, ráadásul nem is harmadikként, csak negyedikként végzett, mivel Daniel Ricciardo befért elé a Renault-val.

Ugyanazon a pályán, a múlt heti különbséget látva egyértelmű volt, hogy ne számítsunk az erőviszonyok gyökeres megváltozására. „A tempó tekintetében olyan nagymértékű volt a lemaradásunk a múlt hétvégén, hogy tudhattuk előre, néhány nap elteltével nem tudunk egy csapásra csodát tenni. Azért megtesszük, amit csak lehet” – nyilatkozta a pénteki nap után Max Verstappen.

A Mercedesek elérhetetlen távolságban, a Red Bullnak a harmadik helyért is meg kell küzdenie


„Kipróbáltunk néhány újítást az autón, úgy vélem, némelyik egész jó lesz számunkra, de ezt szombaton látjuk meg majd igazán. Úgy gondolom, hogy az időmérő edzésen egészen szoros lehet a helyzet… a mögöttünk levő csoporttal, de a versenyen esélyes, hogy megint elég magányosan fogok autózni.”

„A lágyabb gumik sokkal jobban koptak, úgyhogy majdnem lehetetlenségnek tűnik egyetlen kerékcserével végigérni a versenyen. Szerintem a legtöbben kétkiállásos taktikát alkalmaznak majd a futamon, de összességében nem hiszem, hogy a múlt hetihez képest eltérő gumik akkora változást hoznának a végső sorrendben” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: