DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamiltont ledöbbentette a különbség, Verstappent nem

Lewis Hamiltont is meglepte, mekkora előnnyel rendelkeznek a fő riválisok előtt, Bottas még nem adja fel a reményt, bízik a versenytempóban, Verstappen pedig tudja, jelenleg ez a maximum.

Hiába ment sokkal jobban a kvalifikációs edzés első két szakaszában Valtteri Bottas, a Q3-ban végül Lewis Hamilton nagyot robbantott és megszerezte újabb pole-pozícióját, idén már négyből a harmadikat. Az egész szombati napon látszott, hogy a Mercedesek mellett senki nem rúghat labdába, így is történt, ez az autó egy űrhajó. A harmadik helyért alakult csak ki óriási tűzijáték, de végül a papírforma alapján Max Verstappen húzta be a Red Bull-lal a harmadik rajtkockát.

„Az időmérő edzés végén néztem meg a különbségeket, tényleg elég nagy az előnyünk, de nekem személyesen nem volt könnyű a dolgom, Valtteri ugyanis végig támadó közelségben járt, egész hétvégén remekelt, nagyon oda kellett tennem magam. A változó széllel alaposan meggyűlt a bajunk, ez ilyen nagy sebességnél az autóra is nagy hatással van” – elemezte a helyzetet a pole-pozíciót megszerző Lewis Hamilton. „Az önbizalmam szempontjából nem jött jól az a megperdülés, mivel ezen a pályán nem lehet senki túl óvatos, mert akkor lemarad. Előtte is szenvedtem az első szektorban. A végére mégis sikerült összehozni, nagyon boldog vagyok. A hangulat azonban nagyon hiányzik, a szurkolók nélkül teljesen más érzés, rettentően hiányoznak a rajongók. A mai sikert leginkább a gyárban dolgozóknak szeretném megköszönni, büszke vagyok rájuk.”

Verstappen is tisztában van vele, hogy jelenleg képtelenség tartani a Mercedesek tempóját


Csapattársa sem tűnt túlságosan csalódottnak, bár egész nap Hamilton előtt járt, egészen a döntő percekig. „A Q3-ig remek időmérőt futottam, magabiztosan ment minden az első két szakaszban, alig vártam a döntő ütközetet. Az utolsó gyorsköröknél azonban érthetetlen módon sokkal jobban csúszkált az autó hátulja, mint korábban, úgyhogy nem ment annyira jól, Lewis pedig közben megtalálta a fontos tizedeket, megérdemli a pole-pozíciót” – nyilatkozta a második kockát könnyedén megszerző Valtteri Bottas. „Kicsit azért csalódott vagyok, többet éreztem ebben a napban. A hosszú etapokon elég jól működött az autó, úgyhogy szerintem lesz lehetőségem holnap megelőznöm őt a versenyen. Tavaly ő is a második helyről indult és végül nyerni tudott és azért figyelnünk kell a többiekre is.”

Max Verstappen másodpercen kívül zárt, így lett harmadik. „Összességében a gyorskörömet nem mondanám rossznak, jól teljesítettem, de egész nap látszott, hogy annyira erős a Mercedes, hogy semmi esélyünk nincs ellenük. Egy másodperc lemaradást szedtem össze a végére. Nem lep meg, egész évben ennyivel erősebb a Mercedes, ezt el kell fogadni. A jelenlegi helyzetből kell tudni a legtöbbet kihozni, úgyhogy mindent egybevetve örülök az eredményemnek, ennek a harmadik helyezésnek. Meglátjuk, hogy alakul holnap a verseny, a hosszú etapokat nézve talán lesz egy kis esélyem megszorongatni őket. Az új autók sokkal érzékenyebbek a szélre az utóbbi években, de tegnaphoz képest valami javulást ebben is sikerült elérnünk” – tette hozzá Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: