DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem beszélt Vettellel a Racing Point főnöke

Otmar Szafnauer ugyan régóta jó viszonyt ápol a némettel és el is ismeri a négyszeres világbajnok tudását, mégis kitart amellett, hogy a Sergio Perez, Lance Stroll páros a tökéletes számukra.

Amióta fény derült Sebastian Vettel és a Ferrari 2020 végi szakítására, folyamatosak a találgatások a pilóta jövőjével kapcsolatban. A legtöbben a Mercedest vagy a visszavonulást tartják a két fő opciónak – bár Mark Webber például azt sem tartja kizártnak, hogy egy évet kihagy a német –, viszont felmerült az is, hogy a jövőre az Aston Martin gyári csapatává alakuló Racing Pointnál köthet ki a négyszeres világbajnok. David Coulthard is támogatná ezt a lépést, Otmar Szafnauer, az alakulat csapatvezetője azonban már többször is cáfolta, hogy Vettel menne hozzájuk – az F1 podcastjában is szóba került a német:

vettel-dppi



„Nem beszélhetek Seb érdekében, de mindannyian tudjuk, milyen nagyszerű munkát végzett. Elég korán nyert a Toro Rossóval, ami fantasztikus volt, majd szerzett négy vb-címet. Volt néhány kiváló versenye, és úgy vélem, 33 évesen még van benne néhány jó év. De ezt nem nekem kell elmondanom” – mondta el Szafnauer, aki arra a kérdésre, hogy beszéltek-e Vettellel a ferraris távozása híre óta, így felelt: „Seb és én régóta barátok vagyunk, már a Formula-1 előtt is ismertem őt, és ironikus módon nem hívott fel, szóval nem beszéltem vele.”

A Racing Point főnöke egyúttal nem győzte dicsérni jelenlegi két versenyzőjét, Sergio Perezt és Lance Strollt: „Rendkívül elégedettek vagyunk a jelenlegi párosunkkal, alá is írtak már, nagyon jól dolgoznak együtt. Ott van nekünk Checo, aki vasárnaponként a legjobbak szintjén van. Nagyon jól kiszámolja a dolgokat, okos, remek versenyző és kiválóan bánik a gumikkal. Lance sokkal fiatalabb nála, de nagyon-nagyon gyorsan tanul. Nagyszerűek a startjai, s ha elkapja a fonalat, remek versenyeket is fut. És folyamatosan tanul. Úgy gondolom, végül Lance meg is fogja előzni Sergiót, s a fiatalságnak és a tapasztalatnak ezen kombinációja tökéletes számunkra.”

Szafnauer nemrég a Formula Podcastjának is a vendége volt, ahol természetesen számos érdekes téma felmerült, szerkesztőségünk szakértői pedig azt is kivesézték, hogy valóban elég jó lenne-e a Perez–Stroll duó egy gyári Aston Martinhoz. A szóban forgó adást IDE KATTINTVA találjátok, alább pedig az összes eddigi műsorunkat meghallgathatjátok:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: