DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Excsapattárs: Vettel kihagy egy évet és 2022-ben visszatér

Gyakran hallani, hogy a Mercedes vagy a visszavonulás Sebastian Vettel két alternatívája, Mark Webber azonban egy harmadik opcióval számol: a német szünetelteti pályafutását, hogy feltöltődve térjen vissza. Az ausztrál úgy gondolja, a Ferrari megsínyli majd a tapasztalat hiányát, hiszen Charles Leclerc gyors, de ezen a téren nem tudja pótolni.

A Red Bull egykori versenyzője, Mark Webber – aki öt szezont töltött Sebastian Vettel oldalán, így jól ismeri a német világbajnokot – úgy véli, Ferraritól távozó egykori csapattársa 2021-ben nem lesz a mezőnyben, de ez nem egyenlő a versenyző visszavonulásával.

„Szerintem egy évet kihagy. Mindannyiunk érdekében remélem, hogy ez megfiatalítja őt, és újra visszatér a motivációja, hogy a Formula-1-ben az élen versenyezzen. Szerintem képes lehet újra felfedezni önmagát, de ehhez a megfelelő atmoszféra szükséges” – mondta az F1 Nation podcastben Webber. Az ausztrál szerint Vettelhez egy angliai székhelyű csapat passzolna az olasz mentalitás helyett: „Azt gondolom, hogy nagyon hiányzik neki az angol felfogás, amit nagyon élvezett.”



A kilencszeres nagydíjgyőztes úgy véli, a négyszeres világbajnok, aki nem tudott újabb címet nyerni a Ferrarival, kiégett Maranellóban. Az olasz csapatnak azonban hiányozni fog rutinja: „Elérték, amire képesek voltak, de úgy látom, szó szerint kifogyott a szuszból. Egyértelmű, hogy nem motiváltan pattan ki az ágyból, hogy vörös autót vezethet. Igen, voltak kihívást jelentő időszakai a Ferrarinál, ez nem kérdéses, mégis úgy gondolom, hiányozni fog nekik. Rövid távon hiányozni fog tapasztalata és víziója.”

„Charles (Leclerc) is szert fog tenni erre, majd tíz év múlva, mire megtanulja, hogyan kell az alapról felépíteni valamit. Leclerc világklasszis, nagyszerű az F1 számára, egy jó kiállású kiskakas, aki nyelveket beszél és jól mutat a kamerán. De hiányozni fog a tapasztalat” – adott hangot annak Webber, hogy Leclerc hiába legalább olyan gyors, mint Vettel, egyelőre nem lesz képes teljes mértékben pótolni őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: