DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko Vettelről: Mercedes vagy visszavonulás

A Red Bull tanácsadója szerint a Ferraritól távozó négyszeres világbajnok csak akkor marad az F1-ben, ha egy győzelemre képes csapatnál és autóban folytathatja pályafutását 2021-től.

Továbbra is a levegőben lóg a Ferraritól a 2020-as szezon végén távozó Sebastian Vettel sorsa. Az opciók egyre fogyatkoznak, hiszen a Carlos Sainz átigazolása révén felszabaduló McLaren-ülést gyorsan elfoglalta Daniel Ricciardo, míg a Red Bullnál a vezetőség kizárta, hogy a németet ültessék Max Verstappen mellé. Marad lehetőségként a Renault, ahova azonban már Fernando Alonsót és Valtteri Bottast is pletykálták, valamint a Mercedes, amelynek anyavállalata, a Daimler állítólag szívesen megszerezné Vettelt, Toto Wolff csapatfőnök viszont nem.

vettel-mercedes-2020-teszt-dppi



Helmut Marko, aki a Red Bull tanácsadójaként sokáig együtt dolgozott a négyszeres világbajnokkal, viszont úgy véli, reálisan csak a világbajnok alakulat jöhet számításba a németnél, különben a 32 éves pilóta visszavonul – minderről a német Sky Sportsnak beszélt:

„Beszéltem Sebbel, és persze átmentünk a különböző variációkon és lehetőségeken a Red Bullnál. Sajnos azonban nincsenek ilyenek, és én úgy értettem, hogy Seb akkor folytatja, ha győzelemre képes csapathoz tud kerülni, s ez esetben ez a Mercedes lenne. Ő egy négyszeres világbajnok, aki rengeteget elért ebben a sportban, és aki jó anyagi helyzetben van ahhoz, hogy egy középcsapat autójába üljön. Azt is hozzátenném, hogy szerintem passzolna Seb személyiségéhez és stílusához, ha abbahagyná. Sajnálatos lenne a sport számára, viszont Sebastian Vettelnek mint embernek ez lehetne a legjobb megoldás, ha nem elérhető egy győztes csapat.”

Marko az erre vonatkozó kérdésre válaszolva ismét megerősítette, hogy náluk nem jöhet szóba Vettel visszatérése: „Nem, szerződésünk van Maxszal és Alexszel, ezért ez fel sem merült.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: