DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas menedzsere a Renault-val tárgyalhatott

Német sajtóhírek szerint a Formula-1-es mezőny legjobb autóját vezető Valtteri Bottas felvehette a kapcsolatot a Renault-val egy esetleges jövő évi szerződés kapcsán. A finn biztonságra játszhat főnöke legutóbbi álláspontja nyomán?

A múlt heti F1-es átigazolási hullám óta az maradt az egyik főbb nyitott kérdés, hogy ki tölti majd be a következő szezontól a Renault-nál Esteban Ocon mellett üresen maradó helyet. Felmerült már a két legnagyobb névként a franciáknál menedéket kereső Sebastian Vettel és az Enstone-ba esetleg újra visszatérő Fernando Alonso is, most azonban egy újabb futamgyőztes került be a kalapba a várhatóan egyik legértékesebb fennmaradt 2021-es helyért folyó versenyben: Valtteri Bottas.

bottas



A német Motorsport-Total számolt be azon értesüléséről, hogy a napokban a Renault csapatvezetője, Cyril Abiteboul Bottas menedzserével, Didier Cotonnal egyeztetett a jövő évi lehetőségek kapcsán. Bottasnak egyelőre – csapattársához, Lewis Hamiltonhoz hasonlóan – nincs szerződése a Mercedesszel a következő szezonra, és Toto Wolff nemrég tett kijelentése, miszerint egyes csapatok elsiették a jövő évi pilótáik bejelentését, arra engedhet következtetni, hogy a brackley-iek nem fognak kapkodni az új szerződésekkel, főleg akkor nem, ha új jövevényt igazolnának le. Ennek fényében érthető Bottasék puhatolózása is az egyéb lehetőségek iránt, noha a finn sorsa egyelőre alighanem még a saját kezében van: ha idén sikerülne megbirkóznia a legnehezebb feladattal és az egész szezon során tartani a szintet a hatszoros világbajnok Hamiltonnal, nem lenne könnyű indokot találni az elküldésére.

Wolff mindenesetre tagja ugyanannak a menedzsercsapatnak, amelynek Coton is, szóval minden bizonnyal tisztában van Bottasék mozgásával, és a csapatvezető eddigi ténykedéseit ismerve bizonyára ő is azon lenne, hogy pilótájának életképes folytatási lehetőséget találjon, ha úgy alakul, hogy nem tartana igényt a szolgálataira 2021-re. Így tett Esteban Oconnal is, s most még az is elképzelhető, hogy a Renault-nak jövőre két mercedeses múltú pilótája legyen. A negyedik éve stabil pilótafelállással rendelkező Mercedesnél azonban a jövő évre nézve felettébb képlékeny a helyzet, és sok múlik azon, Hamilton hogyan dönt a folytatást illetően.

Mindehhez a bonyolult egyenlethez pedig még vegyük hozzá a Renault autógyár nehéz anyagi helyzetéről szóló legfrissebb értesüléseket, amely akár az F1-es programot is megnyirbálhatja, esetleg bedöntheti.

 

 

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: