DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

„Vettel az Astonnál? Bármi lehetséges!”

Az egykori F1-es David Coulthard szerint nagyon is elképzelhető, hogy a négyszeres világbajnok az élre vágyó, átalakuló csapatnál kössön ki. Steiner szerint viszont a német nem megy a középmezőnybe.

Továbbra is a levegőben lóg a Ferrarit a 2020-as év végén elhagyó Sebastian Vettel jövője. A McLarennél hamar bezárult előtte az ajtó Daniel Ricciardo átigazolása révén, így a visszavonulás mellett a Renault és a Mercedes lépett elő a német fő opciójává. A jelenleg riporterként és szakértőként tevékenykedő korábbi Formula-1-es pilóta, David Coulthard azonban bedobott még egy csapatnevet a kalapba, nevezetesen a Racing Pointból jövőre átalakuló Aston Martint.

vettel-perez-dppi



„Rengeteg érdekesség zajlik ott, Lawrence Strollnak nagy tervei vannak az Aston Martin jövőbeni sikereit illetően, és Vettel a karrierje ezen szakaszában nagy segítséget jelenthetne egy ilyen csapatnak a Red Bullnál és a Ferrarinál szerzett tapasztalata és tudása révén” – fejtegette Coulthard az F1 podcastjében. Az Astonnal és annak nagyratörő F1-es terveivel kapcsolatos érdekesség egyébként, hogy ma reggel hivatalosan is megerősítették, hogy a Mercedes AMG eddigi vezetője, Tobias Moers veszi át Andy Palmer helyét a brit autógyár elnök-vezérigazgatójaként augusztus 1-jétől.

De vajon mennyire reális Vettel astonos szerződtetése annak fényében, hogy a Racing Point-főnök Otmar Szafnauer nemrég úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi Sergio Perez, Lance Stroll – utóbbi értelemszerűen az Aston Martin ügyvezető elnökének, a brit gyárba befektető Lawrence Strollnak a fia, így az ő helye szinte garantált a csapatnál – páros mellett tenné le a voksát. Coulthard így felelt:

„Mindig az volt az álláspontom, ha valami elképzelhető a Formula-1-ben, akkor az meg is történhet. Szóval ha valaki a karrierem során odajött volna és azt mondja nekem, hogy Bernie Ecclestone megvásárolta a Ferrarit, és saját magát igazolta le első számú pilótának, az is megtörténhetett volna! Igen kicsi lett volna rá az esély, de ebben az iparágban soha ne mondd, hogy soha!”

A skót ex-F1-es tehát elképzelhetőnek tartja a Vettel–Aston házasságot, egy másik középcsapat, a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner viszont ez szinte kizárt: „Nem engedhetem meg magamnak!” – felelte a Sky Sports azon kérdésére, hogy esetleg náluk kiköthet-e a német, majd így folytatta: „Sebastian négyszeres világbajnokként nem hiszem, hogy már egy középcsapathoz szeretne igazolni. Ha egy sikeres pályafutás áll mögötted, akkor nem akarsz túl sok kockázatot vállalni. Jó a kapcsolatom vele, de nem ajánlottam neki ülést. Szerintem valaki, aki jóval mélyebben a zsebébe tud nyúlni, majd megteszi helyettem!”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: