DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem akar sztárpilótával érkezni az Aston Martin

A nagy sztori a Racing Point számára a gyár bejárata fölé kerülő név lesz jövőre, nem a versenyzők neve: így nyomatékosította Otmar Szafnauer, ne számítson senki arra, hogy lecsapnak Vettelre.

A szóbeszéd számos lehetőséget emleget azzal kapcsolatban, hol versenyez – ha versenyez – Sebastian Vettel a 2021-es szezonban. Az egyik közülük az Aston Martin, amely a Racing Pointtal egyesítve erejét csatlakozik a Formula-1-hez csapatként, miután hosszú évekig főszponzorként vállalt szerepet a Red Bullnál.

Lenne benne ráció, hogy a legújabb gyári istálló, amely néhány éven belül győzni akar a Formula-1-ben, egy neves pilótával karöltve lépjen színre. A Racing Point álláspontja azonban az, hogy kitartanak jelenlegi versenyzőik mellett: Sergio Perez szerződése egészen 2022 végéig érvényes, Lance Strollnak pedig apja révén – Lawrence Stroll egy személyben tulajdonos a Racing Pointnál és az Aston Martinnál is – bérelt helye van az istállónál.



„Egyértelműen érdekes pár hét volt ez a versenyzői piacon, néhány címlapra való átigazolással” – kommentálta az elmúlt időszak híreit az Autosport alapján Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke. „Biztos vagyok benne, hogy a rajongók jól szórakoznak, a médiát pedig leköti. Számunkra azonban a címlapsztori következő szezonban a gyár bejárata feletti név lesz, nem a pilótafülkére írt nevek.”

A Racing Point tehát változatlanul kitart mellette, hogy nem jön Vettel, sem más új versenyző a csapathoz. Az Aston Martin beszállása a 2021-es költségvetési limittel esik egybe, a brit gyártó számára pedig pozitív fejlemény, hogy a határt még lejjebb vitték, 145 millió dollárra, ami 140-re, majd 135-re csökkent a következő két évben.

„Mindig is megvolt az a hírnevünk, hogy hátrányból indulunk, de nagy küzdők vagyunk. Néhány fantasztikus emlék is született ennek köszönhetően. Most mégis a jövőbe tekintünk és új örökséget építünk, amely méltó az Astin Martin névhez. Az új pénzügyi szabályok minden csapatnak egyenlőbb esélyt adnak, hogy kiaknázzák a bennük rejlő potenciált. A jövő fényes, az az abszolút célunk, hogy a tűzvonalban legyünk” – ismételte Szafnauer, hogy az új gyári csapat nagy reményeket táplál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: