DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Podcast: A magyar határ mellől indult F1-guru

Semmi kétség: az előszezonban ígéretes, jövőre Aston Martinná váló Racing Point jelenleg az F1 egyik legizgalmasabb istállója. A #FormulaHUPodcast éppen ezért készített exkluzív interjút a csapatfőnökkel, Otmar Szafnauerrel, akinek jóval több magyar kötődése van, mint azt első gondolnánk…

Az 55 esztendős szakember amerikai állampolgár, azonban Romániában, egészen pontosan a magyar határ közelében található kis faluban, Szemlakon született és nőtt fel. A kötődését a mai napig ápoló csapatfőnök a #FormulaHUPodcastnek adott exkluzív interjúban természetesen felelevenítette gyermekkori élményeit, a magyarlakta területen található falucska akkori hangulatát, valamint azt is, hogy édesanyja révén egy életre beleszeretett a magyar gasztronómiába.

Szafnauer természetesen beszélt a karanténidőszakról, a februári felkészülési időszakban már a topcsapatok közelében járó Racing Point idei kilátásairól, valamint a közelgő átalakulásról is. Mint ismeretes, a tulajdonos Lawrence Stroll által tető alá hozott ügyletnek köszönhetően a gárda 2021-től már az Aston Martin gyári csapata lesz, az előkészítést és az átalakulást Szafnauer irányítja, aki beavatott bennünket abba is, hogy mennyire komplex és nehéz ez a feladat egy F1-es istálló életében. 

 

Az adásban a  #FormulaHUPodcast szakújságírói törzsgárdája, a Bethlen Tamás, Gellérfi Gergő és Mészáros Sándor alkotta hármas a szokásos, kötetlen stílusban nemcsak Szafnauer, a Racing Point és az Aston Martin vonatkozásában tárgyalta ki az aktualitásokat, hanem a napokban közreadott, egyelőre az F1-es szezon európai szakaszára vonatkozó menetrenddel kapcsolatban is.

 



Hallgassatok belénk, mert garantáljuk: sokat veszít az, aki lemarad erről a vegytiszta, valóban tűzközelből származó F1-es összeállításról!  Kérdéseiteket, javaslataitokat, kritikáitokat, szidalmaitokat és átkaitokat a közösségi médiában, használjátok a #FormulaHUPodcast hashtaget!

A Formula.hu podcastje az alábbi felületeken érhető el – iratkozz fel, kövess minket!

spotify

rss-logo

applepod2

stitcher

yt

buzz3

google-pc

rp 

deezer

sc

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: