DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hülkenberg tárgyalt a Red Bull-lal

A Haas meglepetésszerű döntése, miszerint jövőre is megtartják Romain Grosjeant, elég rosszul jött Nico Hülkenbergnek, aki ülés nélkül maradhat. Hosszasan tárgyalt Helmut Markóval is, de eredménytelenül zárult.

Miután a Renault úgy határozott, hogy Nico Hülkenberg helyét Esteban Ocon veszi át a jövő évtől, hirtelen ingataggá vált a talaj a rutinos német lába alatt. Bár még vannak lehetőségei 2020-at illetően a Formula-1-ben, ő maga is érzi, hogy már nem az ő kezében van a döntés, most már mások határoznak a sorsáról.

Az elmúlt két hétben a legvalószínűbb forgatókönyvnek az tűnt, hogy a Haas-Ferrarihoz igazol Romain Grosjean helyére, de végül az amerikai istálló mindenkit meglepve hosszabbított a veterán francia pilótával, annak ellenére, hogy minden jel arra mutatott, hogy nem lesz tovább maradása a csapatnál.

Hülkenberg tudását mindenki elismeri, nem kiskaliberű versenyző, mégis ülés nélkül maradhat a jövő évben. A tapasztalt németet már a nyári szünet előtt is szóba hozták a Red Bull-lal, Pierre Gasly helyére ugorhatott volna be, de végül nem lett Max Verstappen csapattársa, Alexander Albont választották a bikák.

Hülkenberg igent mondott volna, ha a Red Bull hívja


Óriási valószínűséggel jövőre sem változik a helyzet, a Red Bull ugyanis ragaszkodik saját filozófiájához és nem hoz saját juniorprogramján kívülről versenyzőt a Formula-1-be. Pedig a nyári szünet nagy részében Hülkenberg és az energiaitalos istálló kapcsolatban álltak egymással.

„Egész augusztusban a doktorral (Dr. Helmut Markóval) beszélgettem. Eljött azonban egy pillanat, amikor azt mondta, már ne hívjam többet. Nem mondtam volna nemet arra az autóra. Nyilvánvalóan nagy kihívás lett volna odaszerződni, tudjuk, hogy Max igazi gyilkos, az egész mezőny egyik leggyorsabbja” – ismerte el Nico Hülkenberg a tárgyalások megtörténtét.

A legújabb hírek szerint a McLaren csábítgatja Hülkenberget az IndyCar-programjába, a Formula-1-ben maradásra azonban nem sok lehetősége maradt. Ezek egyike az Alfa Romeo, ahol a csapatfőnökkel jól ismerik egymást. „Nekem nem kell beszélgetnem Nicóval, nálam jobban senki nem ismeri őt. Az én csapatomban lett bajnok a Formula-3-ban és a Formula-2-ben is, ráadásul én hoztam a Renault-hoz 2017-ben” – fogalmazott Frederic Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: