DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Berger: Verstappen egyelőre jobb, mint Leclerc

Egyre többet foglalkoznak a két fiatal titán jelenlegi és leendő vetélkedésével, de a tízszeres futamgyőztes szerint a holland jelen pillanatban kevéssel azért jobb, mint a dinamikusan fejlődő monacói.

Lewis Hamiltonnak hatalmas tapasztalat és kiváló képességek is a rendelkezésére állnak, nem beszélve az évek óta világverőnek számító Mercedesről, ennek segítségével pedig a teljes jelenlegi mezőny fölé nő minden téren. Ha valami különös krach nem üt be, akkor az idei világbajnoki címet is csonk nélkül nyerheti már októberben.

Korábban Sebastian Vettelt emlegették legfőbb riválisaként, de a négyszeres bajnok német annyira alulteljesít az elmúlt másfél szezonban, hogy feltétlenül jobbnak tartják nála Charles Leclerc-t és Max Verstappent is. Nem véletlen, hogy a két Mercedesen kívül csak ez a két fiatal tehetség volt képes futamot nyerni idén (bár Vettel is közel állt ehhez Montrealban).

Leclerc és Verstappen hosszú éveken át izgalmat hozhatnak a Formula-1-be


De vajon ki a jobb a két fiatal közül, ki a fő trónkövetelő? „Hamilton más helyzetben van, ő egy magasabb szintet képvisel jelenleg. A jövő azonban Verstappené és Leclerc-é. Leclerc zsinórban nyert most két futamot és nem kétséges, hogy a Ferrarinál vezet jelenleg a világbajnokság egyik legjobb pilótája” – ecsetelte véleményét Gerhard Berger az Autosprint című lapban.

„De Verstappen már jó ideje hullámhegyen lovagol, emiatt pedig hatalmas értékkel bír. Nehéz összehasonlítani kettejüket, Leclerc a Formula-3 után a Formula-2-t is megjárta (és nyert is), miközben Verstappen az F3-ból egyenesen fellépett a Formula-1-be a Toro Rossóval.

„A Formula-3-ban mindketten a Van Amersfoort istállónál versenyeztek és Verstappen kicsit jobbnak tűnt együléses debütálásakor. Meglehetősen apró különbség van jelenleg a két fiatal titán között, de Verstappen azért többet tett le az asztalra, mint Leclerc” – fogalmazott Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: