DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes nem állt készen Verstappen érkezésére

A 2014 óta domináló istálló irigyli a Red Bulltól Max Verstappent. Elismerik a riválist, hogy megadták a kellő időt a hollandnak, hogy elég éretté váljon a szertelen fiatalból, eleinte ez túl korainak tűnt.

Sokadszor lehet az az ember érzése, hogy minden cáfolat ellenére Max Verstappen és a Mercedes egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A jelenlegi szerződések lejártával 2020 végén mind a nyolcszoros futamgyőztes holland, mind Valtteri Bottas szabadon igazolhatóvá válik, tehát akár létre is jöhet a Verstappen-Hamilton álompáros, ami Bernie Ecclestone-nak is kedvére lenne.

Jelen állás szerint úgy fest, hogy a Ferrarinál hiába kopogtatna Max Verstappen, mivel a vörösök egyre inkább Charles Leclerc-re építenek és Mattia Binotto csapatfőnök maga is elismerte, hogy nagyon nehezen kezelhető lenne kettejük párosa. Az elmúlt években egyre inkább kialakul a vezérpilóta-szárnysegéd struktúra minden élcsapatnál.

A Mercedes csapatfőnöke rendkívül korainak érezte Max Verstappen érkezését a Formula-1-be, a szerződés megkötésekor még a tizenhetet sem töltötte be és debütálásakor is csak tizenhét éves, valamint 166 napos volt. Azóta a szertelen, rengeteget hibázó, forrófejű ifjoncból érett pilóta vált.

„Először is, el kell mondani, hogy abból a múltbeli kisfiúból egy kivételes fiatalember vált. A Red Bullnál Max megkapta a kellő időt arra, hogy fejlődjön. A Toro Rossónál és az anyacsapatnál is megtehette, hogy hibázgasson, például tavaly Azerbajdzsánban Daniel Ricciardóval történt ütközésénél” – idézi Toto Wolffot a RacingNews365.

A Red Bull meg merte lépni, hogy felhozza a szemtelenül fiatal Verstappent


„A legtöbb élpilótának megvan a maga fejlődési íve, ő azonban tavalyhoz képest akkora szintlépést mutatott be, még ha az odáig vezető útját néhány törött első szárny is bánta. Amikor a rivális révén bekerült a Formula-1-be, abban az időben mi még nem álltunk erre készen. Nem volt meg a megfelelő struktúránk a juniorpilóták képzésére. A Mercedes számára a futamgyőzelmek és a világbajnoki sikerek álltak a középpontban, minden más téren újnak számított számunkra minden.”

„Természetes, hogy mindannyian a következő Maxet szeretnénk megtalálni, de szerencsére elmondhatjuk, hogy több jelöltünk is van erre a Mercedes juniorprogramjában. Az első és egyetlen Max Verstappen viszont számunkra túl korán érkezett a Formula-1-be, nem álltunk volna készen erre” – tette hozzá Toto Wolff, aki nemrég arról beszélt, hogy szerinte a Ferrari Szingapúrban sokkal jobb teljesítmény nyújt majd, mint a Hungaroringen.

És 2021-ben vajon készen áll erre a lépésre a Mercedes? Ha igen, ki lenne a csapattársa?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: