DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone egy csapatba tenné az F1 két ászát

A száguldó cirkusz egykori tulajdonosa borzasztóan kíváncsi lenne, mire megy egymással ugyanolyan technikában Lewis Hamilton és Max Verstappen, akik alapvetően két teljesen eltérő stílusú versenyzők.

Meglévő szerződéseik miatt 2020 végéig kizárhatjuk annak lehetőségét, hogy az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton és a jövő egyik nagy reménysége, Max Verstappen ugyanahhoz a csapathoz kerül, ám 2021-ben, a nagy szabályváltozások és a lejáró szerződések évében még bármi megtörténhet. Bernie Ecclestone, az F1 egykori mindenható ura szívesen látná a két pilótát egyforma technikában, ugyanis enélkül nem tudja eldönteni, melyikük a jobb.

ver-ham-20191



"Két teljesen eltérő pilótáról van szó, akik a futamokat is egészen máshogy nyerik. Ezért is nehéz közülük választani. Akkor lehetne igazán összehasonlítani őket, ha egyforma autóban ülnének. Az nagyon tetszene."

Ecclestone nyilatkozatában egyik jó barátjára, Sebastian Vettelre és az általa nyújtott teljesítményre is kitért. Szerinte a németben valami összetört, amikor Kanadában elvették tőle a győzelmet.

"Mintha elveszített volna valamit. A legrosszabb, ami vele történt, az a montreali büntetés, ami valahogy besározta Sebastian hitét a sportban. Az a büntetés teljesen felesleges és rossz volt. Nem volt az veszélyes manőver, mindenki más is ugyanúgy cselekedett volna. Lewis okos, veszélyesnek állította be."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: