DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen csak esőben lát valós esélyt

Az újfejlesztésű erőforrás beszerelése miatt Max Verstappen előre tudta, hogy a mezőny végéről kénytelen majd rajtolni. Egy probléma is hátráltatta a Q1-ben, vasárnap pedig az esős pályában bízik.

Egészen biztatóan szerepelt a Red Bull-Honda Max Verstappennel a szabadedzéseken, különösen az FP3 sikerült remekül, alig három századdal maradt el az edzésen elsőként végző Sebastian Vetteltől, aki ráadásul szélárnyékot is kapott leggyorsabb körénél. Bár már napok óta tudhattuk, hogy az időmérőn nem lesz tényező a holland, mivel a továbbfejlesztett Honda-motor beszerelése miatt biztosan tudta, hogy a mezőny végéről kénytelen indulni.

Száraz körülmények között is jól muzsikált az RB15-ös, annak ellenére, hogy az autót egyáltalán nem az időmérőre állították be, hanem egész hétvégén a versenybeállításokkal foglalkoztak. Egy menetre azért próbálkozott az időmérő első szakaszának végén, de egy technikai hiba miatt már húsz másodperc után el kellett vennie a gázt.

Max Verstappen autója a harmadik szabadedzésen egészen biztatóan ment


„Ki akartam menni és egy kört megpróbálni. Látni akartam, mennyire vagyunk versenyképesek a Q1-ben, de a kettes kanyarból kijőve érzékeltem, hogy valamiért erőt veszített a motor, így ezt az egy kísérletemet is meg kellett szakítanom” – idézi Max Verstappent a Formula1.com.

Mire számíthat a vasárnapi versenyen? „Szárazon kifejezetten nehéz lesz, mert már az első néhány körben az élmenők elhúznak majd mindenkitől. Ezen a pályán nincs sok kanyar, sehogy sem tudunk sok időt lefaragni körönként, így nagyon nehéz felzárkózni is.”

„Vizes pályán viszont kicsit nagyobbak a különbségek, akkor lenne csak esélyünk az élre keveredni. Erősen reménykedem abban, hogy holnap esni fog az eső. Persze, ha száraz marad, akkor is igyekszem jó versenyt futni és kihozni a maximumot a helyzetből” – tekintett előre Max Verstappen. A felzárkózásban nagy segítségére lehet az új Honda-motor, amit Helmut Marko is megdicsért a szabadedzések után és a pályán is egyelőre jól bizonyítja erejét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: