Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 3. vasárnap

Motorcsere

Ferraris büntetésekre számít a Red Bull

Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke szerint a rivális alakulat meg fogja oldani a megbízhatósági problémáit, de már most elkerülhetetlennek tartja náluk a későbbi rajthelybüntetéseket.

részletek

Alonsónál máris motorcsere szükséges

Rossz hír a kétszeres világbajnok spanyol számára, hogy múlt vasárnapi kiesését okozó technikai hibája olyan mértékű, hogy ezt a Renault-motort már el is vesztette. Nem jó előjel.

részletek

Taktikai motorcsere várhat Verstappenre?

Bár Helmut Marko nemrég még kizárta, hogy új erőforrásra lesz szükségük, a pletykák szerint mégis friss motorhoz nyúlhatnak, hogy előnybe kerüljenek – a Red Bull F1-es tanácsadója reagált.

részletek

Verstappen: Teljesen logikátlan a motorcsere-büntetés

A Formula-1-ben évek óta erősen limitálták a szabályalkotók, hogy egy-egy versenyző hány motorelemet használhat fel egy szezon alatt büntetés nélkül. A regulákban azonban van furcsaság.

részletek

Binotto: Hamilton előnye nem kizárólag az új motor miatt volt

Ha valahol, akkor a Ferrarinál tudják, mennyire sokat számíthat egy domináns motor megléte vagy hiánya. A Scuderia csapatfőnöke úgy véli, Lewis Hamilton fölénye nem csak az erőforrásnak volt köszönhető.

részletek

Mercedes: Nem volt műszaki oka Hamilton motorcseréjének

Andrew Shovlin vezető pályamérnök szerint nem tartottak meghibásodtól, de csábító volt, hogy a sprinthétvégén töltsék le a büntetést. Toto Wolff szerint nem marad meg végig a brazíliai teljesítmény.

részletek

Újabb motorcserés büntetés vár Hamiltonra?

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója „hallott pletykákat” arról, hogy az F1-es Sao Pauló-i Nagydíjon ismét hátrébb sorolják a britet – a Mercedes pilótája egyelőre nem tudott erről nyilatkozni.

részletek

Marko szerint lesz még motorcsere Hamiltonnál

A Red Bull F1-es tanácsadója úgy számol, hogy egyszer még biztosan hátrasorolják a Mercedes címvédőjét – de nem csak emiatt bizakodnak az utolsó öt versenyt megelőzően az energiaitalosoknál.

részletek

A Mercedes ráfarag idén a kiküszöbölhetetlennek tűnő motorproblémáira?

Christian Horner úgy véli, a Mercedes jelenlegi motormegbízhatósági küzdelmei rendkívül szokatlanok, és kulcsszerepet játszhatnak majd a bajnoki címért folyó harcban.

részletek

Nem zárja ki Hamiltonnál sem az újabb motorcserét a Mercedes

Toto Wolff az F1-es USA Nagydíj pénteki napján elismerte: idén megbízhatósági problémákkal küszködnek az erőforrásokat illetően, s jelenleg is mérlegelik, hogy a címvédőnél is bevállaljanak-e egy újabb büntetést.

részletek

Nem számít újabb motorbüntetésre a Red Bull

Christian Horner szerint most már kihúzhatják a szezon végéig a Szocsiban beszerelt negyedik erőforrással Verstappennél, ugyanakkor a csapatfőnök továbbra is kulcstényezőnek tartja a megbízhatóságot.

részletek

Kételkedik Hamilton felzárkózásában a Mercedes

A motorcsere miatt legjobb esetben is csak a 11. helyről vághat neki vasárnap az F1-es Török Nagydíjnak a vb-éllovas – a címvédő csapat mérnöke szerint nem lesz könnyű az előzés a pályán.

részletek