DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Alonso: Kell még motorcsere, de legyőzzük a McLarent

Az USA Nagydíjának első két edzésével elégedett Fernando Alonso. Még nem tudják, hogy itt, vagy Mexikóban kapjon új erőforrást a spanyol. A McLarent mindenképpen maguk mögött tartanák.

Tizenhárom egységnyi fórban van jelenleg az Alpine a McLaren-Mercedeshez képest, ezzel a francia gyári istálló tanyázik a konstruktőri bajnokság negyedik pozíciójában. Nem dőlhetnek azonban hátra. Az Alpine egészen jól mozgott Austinban, annak ellenére, hogy előzetesen nem igazán tartották ezt erős pályájuknak. A fontosabb dolgok viszont szombaton és vasárnap dőlnek el.

„A gumitesztes második szabadedzés miatt rendhagyóan alakult a programunk, a beállításokat sem változtathattuk meg úgy, ahogy mi szerettük volna, de ehhez alkalmazkodtunk. Érdekes volt belekóstolni a jövő évi gumikba, egészen más érzetet keltettek, jó lenne minél behatóbban megismerni ezeket az abroncsokat” – ecsetelte véleményét Fernando Alonso a második szabadedzés után a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

Alonso úgy érzi, meglehet az összetett negyedik hely a McLaren ellen


„Az FP2-n hozzá kellett szokni, hogy jövőre már csak 50 fokra melegíthetjük fel a gumikat a paplanokkal, úgyhogy sokat csúszkáltunk, jóval hosszabb melegítési időre volt szükség az abroncsokkal. Összességében egyébként elégedett vagyok az autó viselkedésével, az első edzésen jól muzsikált, pedig ez nem éppen ideális pálya az Alpine számára.”

„A lassú kanyarokban ugyan nem sokat, de folyamatosan veszítünk. Számos ötletünk van, hogyan lehetne javulni és mivel tudnánk még jócskán faragni a köridőnkön. A harmadik gyakorlás különösen fontos lesz, ráadásul mi sem döntöttük még el, hogy itt cseréljük-e ki a motoromat, vagy csak Mexikóban. Ha itt cserélünk, akkor az FP3 még inkább fontossá válik számomra.”

„Ennek nyilván van egy káros hozadéka is a McLaren elleni csatározásunk tekintetében, de meg kell húznunk az újabb motorcserét. Akár itt, akár Mexikóban kapok friss erőforrást, akkor is minden helyszínen igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból és nagyon szeretnénk magunk mögött tartani a McLarent” – tekintett előre Alonso, aki a gumitesztelős edzésen a 17., az első gyakorláson viszont a hatodik helyen végzett. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: