DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norrisnak jó okai vannak a bizakodásra

Eleinte úgy tűnt, szenvedős lehet a McLaren számára a Belga Nagydíj, ám váratlanul jó versenytempót húzott elő Lando Norris. Bár végül nullázott, okkal bizakodhat Monza előtt, több okból is.

A nap versenyzőjévé választották az idén már többször is nagyot villantó brit újoncot múlt vasárnap, de végül egy szerencsétlen motorhiba miatt az utolsó körben feladni kényszerült a viadalt a remek ötödik helyről és pont nélkül maradt. Mivel csapattársánál, Carlos Sainznál is gondok adódtak a Renault-erőforrással már a rajt előtt, végül a McLaren nullázott Spában.

Norris éppen élete eddigi legjobb eredménye felé száguldott, de a technika ördöge kibabrált vele. Sokáig azonban nem bánkódhat az elveszített tíz ponton, mert holnap már Monzában gurul pályára a mezőny. A kiesés előtt rengeteg pozitívum érte a fiatal brit pilótát, aki most olyan helyszínen mutathatja meg magát, amit talán mindegyiknél jobban ismer.

Norris jól ismeri Monzát, újra villantana


„Az elmúlt versenyen ért csalódás ellenére rengeteg pozitívumot mutattunk Belgiumban, leginkább a teljesítményünket tekintve. A versenytempónk sokkal jobb volt, mint arra számítottunk korábban, karrierem legjobb eredménye felé haladtam a kiesést megelőzően” – nyilatkozta Lando Norris.

„Az a célom, hogy ugyanilyen kiemelkedő produkciót nyújtsak Monzában és erős pontszerzőként végezzek. Olyan pályán mutathatom meg magam, amit jól ismerek már. Tavaly az első szabadedzésen már körözhettem itt, miközben a Formula-2-ben is indultam. A korábbi években szintén többször rajtoltam itt a juniorkategóriákban. Ez egy nagyon gyors pálya, az egész évadot tekintve a leggyorsabb, de egyben az egyik legizgalmasabb is” – tekintett előre bizakodva a McLaren újonc pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: